Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
 • Home
 • Blog
 • Een goede website is concessies doen

Een goede website is concessies doen

zaterdag 9 maart 2019   2.5 minuut  563 woorden
Voordat jouw bedrijfswebsite online staat en je goed gevonden kan worden via zoekmachine Google, moeten enkele vakmensen hun tijd en kennis erin stoppen. Om te beginnen de grafisch vormgever die met veel creativiteit een onderscheidend design ontwerpt. Aanvullend het specialisme van de fotograaf en/of tekstschrijver. De taak van de websitebouwer is om van dit alles een goed werkende website te ontwikkelen en online te zetten.

Aandacht voor website performance

De snelheid van jouw zakelijke website heeft directe invloed op de gebruikerservaring en daarmee op de conversie. Dit maakt dat de laadsnelheid in toenemende mate belangrijk wordt. Jouw website moet binnen 3 seconden geladen worden. Een langere laadtijd heeft als gevolg dat bezoekers de website verlaten en dat is een gemiste kans.
Trage website is grootste ergernis

Snelheid door goede vormgeving

Misschien niet verwacht, maar de vormgeving van jouw website is een belangrijk onderdeel bij het verkrijgen van een snelle website. Een grafisch vormgever heeft alle kennis in huis om een mooi ontwerp te maken, maar regelmatig ontbreekt de kennis in de kenmerken van een professionele snelle website. De betere grafisch vormgever zal de nodige concessies doen bij het ontwikkelen van een bedrijfswebsite ten gunste van de laadsnelheid.

Aandachtspunten voor website ontwerp

De goede grafisch vormgever (webdesigner) stelt zichzelf continu vragen tijdens het vormgeven van een website. Enkele van deze vragen zouden kunnen zijn:

 • Heeft het toevoegen van een slider de gewenste voordelen?

  Een bezoeker scrolt naar beneden en wacht niet op de tweede slide. Het laden van de slider-afbeeldingen zorgt daarmee voor onnodige laadtijd.
 • Is het nodig afbeeldingen over de volle breedte te tonen?

  Grote afbeeldingen zorgen voor extra laadtijd en dragen niet bij aan een hogere conversie. En het grootste deel van de bezoekers bekijkt jouw website op een smartphone.
 • Is het mogelijk de broodtekst in een standaard font te tonen?

  Het laden van extra fonts (bijv. Google Webfonts of Adobe Fonts) zorgt voor extra laadtijd en voegt weinig toe aan een positieve gebruikerservaring.
 • Wat is de meerwaarde van een beeldvullende achtergrondvideo?

  Geef bezoekers de regie door een link aan te bieden waar ze de video kunnen bekijken.
  Lees ook: Automatisch afspelende video is gemiste kans

Veelgemaakte fouten

Een veelgemaakte fout is dat de opdracht voor het ontwerpen van een website wordt gegeven aan een grafisch vormgever die een mooie website wil designen. Helaas, maar het feit is dat snelheid belangrijker is dan schoonheid. Uiteraard mag een website er goed uit zien, maar dat mag nooit ten kosten gaan van snelheid. Een andere veelgemaakte fout is een website-ontwerp op basis van een desktop, terwijl de smartphone vaker gebruikt wordt.

Google Speed Update

Volgens onderzoek van Google verwacht 30% van de bezoekers dat een mobiele webpagina binnen 1 seconde is geladen. Niet vreemd dat Google in 2018 is gestart met het uitrollen van de Google Speed Update. Dus om goed te scoren in zoekmachine Google, dient een website snel te laden op een mobiel. Hoe sneller jouw website, hoe beter Google je website zal ranken.
Kies voor snel en daardoor vindbaar

Laat je goed informeren

Ik wil je graag helpen met het ontwikkelen van een snelle bedrijfswebsite, zodat jouw onderneming online goed gevonden wordt. Maar ook bij het aanbieden van een goede fundering van jouw website in de vorm van snelle webhosting. Heb je interesse in mijn diensten of heb je vragen over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op.

Ronald van Dijk

Een goede website is concessies doen

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.