Zichtbaar ondernemen
Ronald van Dijk

Support

Een overzicht van de veelgestelde vragen.

Domeinregistratie

 • Hoe krijg ik de verhuiscode van mijn domeinnaam?
  Als je van plan bent een domeinnaam te verhuizen naar Ronald van Dijk dien je de verhuiscode aan te vragen bij de huidige webhoster. De aanvraagprocedure verschilt per hostingprovider.
  Ronald van Dijk kan je helpen bij het aanvragen van de verhuiscode. Neem contact op voor meer informatie.
 • Hoe wijzig ik een .nl-domeinnaam van eigenaar?
  Voor de wijziging van een .nl-domeinnaam is het Formulier voor wijziging .nl-domeinnaamhouder nodig. Deze dient te worden ingevuld en ondertekend door huidige houder en de nieuwe houder. Daarbij is een kopie legitimatiebewijs of uittreksel KvK ter controle waaruit blijkt of de ondergetekende tekenbevoegd is.
 • Is mijn gewenste domeinnaam nog beschikbaar?
  Vul je gewenste domeinnaam in op de domeinregistratie pagina en je ziet direct of je domeinnaam nog vrij is. Voor .nl domeinen kun je ook gebruik maken van de SIDN website.
 • Komt de domeinnaam op mijn naam te staan?
  Als je een domeinnaam vastlegt bij Ronald van Dijk komt de domeinnaam op jouw naam / bedrijfsnaam te staan. Wanneer je een domeinnaam verhuist naar Ronald van Dijk zal de houder van het domein niet wijzigen. De gegevens van de vorige webhoster zal overgenomen worden.
 • Waar kan ik een domeinnaam registreren?
  Ronald van Dijk kan jouw gewenste domeinnaam registreren. Bekijk op de pagina domeinregistratie de beschikbaarheid en bestel je domeinnaam.
 • Waarom staat mijn domeinnaam in quarantaine?
  Als een domeinnaam wordt opgeheven, gaat deze gedurende veertig dagen in quarantaine. In deze periode kan de domeinnaam nog niet opnieuw geregistreerd worden. Alleen de laatste domeinnaamhouder kan opdracht geven om de domeinnaam uit quarantaine te halen.
 • Wat of wie is ICANN?
  ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een wereldwijde overkoepelende organisatie voor de registratie van onder andere .COM-domeinnamen.
  ICANN stuurt een e-mail omtrent de verlengdatum van domeinnamen. Ook sturen zij een e-mail om een domeinnaamverhuizing te bevestigen. Daarnaast stuurt ICANN vanuit emailverification.info een e-mail waarin gevraagd wordt het e‑mailadres te bevestigen.

E-mail

 • Hoe benader ik de webmail?
  Webhosting van Ronald van Dijk:

  De webmail is te benaderen via webmail.ronaldvandijk.nl.
 • Hoe stel ik mijn e-mail in?
  Webhosting van Ronald van Dijk:

  Inkomende mailserver (POP3):
  Server: pop3.mailprotect.be
  Poort: 995
  Beveiliging: SSL/TLS
  Authenticatie: Wachtwoord

  Uitgaande mailserver (SMTP):
  Server: smtp-auth.mailprotect.be
  Poort: 465
  Beveiliging: SSL/TLS
  Authenticatie: Wachtwoord


  Inkomende mailserver (IMAP):
  Server: imap.mailprotect.be
  Poort: 993
  Beveiliging: SSL/TLS
  Authenticatie: Wachtwoord

  Uitgaande mailserver (SMTP):
  Server: smtp-auth.mailprotect.be
  Poort: 465
  Beveiliging: SSL/TLS
  Authenticatie: Wachtwoord
 • Waarom ontvang ik mijn e-mail veel later?
  Als een e-mail niet direct binnenkomt, maar 15-20 minuten later is zeer waarschijnlijk greylisting actief. Greylisting is een methode om ongewenste e-mail (spam) tegen te gaan door het e-mailbericht te weigeren. De e-mail wordt vervolgens door de versturen mailserver nogmaals aangeboden, waarna deze wordt afgeleverd.

Ingenico

 • Hoe koppel ik PayPal aan Ingenico?
  Doorloop de volgende stappen om Ingenico toegang te geven tot je PayPal-account.

  1. Inloggen in je zakelijke PayPal rekening.
  2. Ga naar Mijn rekening > Profiel >Meer opties
  3. Klik op API-toegang bij Rekeninginformatie.
  4. Klik op API-rechten toewijzen.
  5. Voer de Ingenico API-gebruikersnaam in: support_api1.v-psp.com
  6. Vink de volgende toegangsrechten aan;
   • Express Checkout gebruiken om betalingen te verwerken
   • Een terugbetaling voor specifieke transactie verstrekken
   • Uw PayPal-transacties autoriseren en innen
   • Informatie over een transactie verkrijgen
   • In uw transacties zoeken naar objecten die aan specifieke criteria voldoen en resultaten weergeven
  7. Klik op Opslaan.
  8. Geef vervolgens het PayPal e‑mailadres door aan Ronald van Dijk.
 • Wie is Ingenico?
  Ingenico Payment Services is één van de Europese marktleiders op het gebied van online betaaldiensten, met meer dan 35.000 klanten in 45 landen en inmiddels meer dan 200 aangesloten banken. Ook diverse banken in binnen- en buitenland gebruiken onder white-label de internetkassa van Ingenico Payment Services.

Webdevelopment

 • Hoe belangrijk is vormgeving?
  De vormgeving is enorm belangrijk en wordt soms onderschat. Als de website perfect werkt maar het oogt niet prettig, zal de bezoeker je website snel weer verlaten. En dat is een gemiste kans.
 • Waarom is responsive webdesign belangrijk?
  Dankzij het gebruik van een responsive techniek zal je website ook op smartphones en tablets goed te bekijken zijn. En dat is belangrijk omdat het aantal gebruikers van mobiel internet blijft toenemen. Daarbij scoren responsive websites scoren hoger in de Google ranking.
 • Waarom wordt IE 8 en ouder niet ondersteund?
  Na Internet Explorer 11 heeft Microsoft in 2015 de nieuwe browser Edge geïntroduceerd. Vanaf 12 januari 2016 zal Microsoft geen updates en ondersteuningen meer bieden voor de oudere Internet Explorer versies. Dat betekent dat alleen Internet Explorer 11 en Edge zal worden ondersteund. Hierdoor ontstaan er veiligheidsrisico's bij het gebruik van de oudere versies. Steeds meer bedrijven, zoals Google en Facebook, ondersteunen de oudere versies ook niet meer.
 • Wat kost het laten maken van een website?
  De kosten voor het laten bouwen van je nieuwe website of webshop heb je zelf in de hand. Ga naar Bepaal je eigen prijs, vink de gewenste uitbreidingen aan, vul het formulier volledig in en ontvang je offerte.

Webhosting

 • Heb ik een SSL-certificaat nodig?
  Het is zeker aan te raden. Wanneer jouw website beveiligd is met SSL is er een veilige verbinding tussen de website en de bezoekers. Dit is onder andere belangrijk voor het vertrouwen van je bezoekers. Daarnaast waardeert Google websites met een SSL-certificaten beter.
 • Welk webhostingpakket kan ik kiezen?
  Een overzicht van de hostingpakketten is te vinden op de pagina webhosting onder het menu diensten.
 • Wordt er groene webhosting geboden?
  Ronald van Dijk levert groene webhosting. De energiezuinige cloudservers draaien op energie uit duurzame bronnen.
 • Wordt HTTP/2 aangeboden?
  Ronald van Dijk biedt bij enkele webhosting pakketten HTTP/2 aan. HTTP/2 kan echter alleen geactiveerd worden als er een SSL-certificaat actief is op het webhosting pakket.
 • Zijn er maandelijkse kosten?
  Webhostingpakketten worden voor een periode van één jaar aangeboden, waarna deze automatisch per jaar wordt verlengd. Opzeggingen dienen minimaal één maand voor de einddatum plaats te vinden.

Webwinkel

 • Kan mijn klant online betalen?
  Ja, er is een mogelijkheid tot het bieden van online betalingen via Ingenico Payment Services. Denk hierbij aan iDEAL, PayPay en MasterCard. Maar ook voor buitenlandse klanten kan een gepaste betaalmethode geboden worden.
 • Welke online betaalmogelijkheden zijn er?
  Er zijn tal van online betaalmodelijkheden. Naast veelgebruikte methoden zoals iDEAL, PayPal, MasterCard en Visa, worden ook buitenlandse betaalmethoden geboden.
  Ronald van Dijk is Certified Ingenico Solution Provider.

Begrippen

 • Adwords
  Google Adwords is het advertentieprogramma van Google waarmee geadverteerd kan worden in de zoekresultaten van Google.
 • Analytics
  Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de website-beheerder een duidelijk beeld te geven van oa. de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.
 • Authorisatiecode
  Een authorisatiecode is nodig om een domeinnaam te verhuizen. Deze code kan alleen door de eigenaar van het domein worden opgevraagd.
  Andere benamingen voor de autorisatiecode zijn: Auth-code, AUTH-ID, AuthInfo code, Authorization code, Authorization key, Domain lock key, EPP-code, Registrar auth code, Token, Transfer auth code.
 • CMS / beheersysteem
  Een CMS (content management system) is een web-applicatie waarmee de content op de website, zonder veel technische kennis, kan worden aangepast. Het CMS is toegankelijk via de internetbrowser en beveiligd middels een gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Cookie
  Cookies zijn kleine bestanden met informatie die een website naar je webbrowser stuurt met de bedoeling deze informatie bij een volgend bezoek aan de website weer naar de server terug te sturen.
 • Cronjob
  Een Cronjob is een Unix commando dat een programma of script op een ingesteld tijdstip uitvoert.
 • Dataverkeer
  Dataverkeer is de hoeveelheid gegevens die van en naar je website en e-mail gaan. Je verbruikt dataverkeer als er bezoekers je website bekijken. Dataverkeer wordt meestal uitgedrukt in GB/maand.
 • DDoS
  Een DDoS-aanval (distributed denial-of-service) is een manier om heel veel internetverkeer op één server te richten, waardoor deze onbereikbaar wordt voor gebruikers.
 • DNS
  DNS (Domain Name System) is een protocol dat domeinnaam omzet naar IP-adressen en omgekeerd. Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen die gedaan worden in de DNS (bijvoorbeeld bij een domeinnaamverhuizing) volledig zijn doorgevoerd.
 • DNSSEC
  DNSSEC (DNS Security Extensions) is een aanvulling voor het DNS-protocol om het 'spoofen' van DNS te voorkomen. DNSSEC voorziet de DNS records van een digitale handtekening.
 • FTP
  File Transfer Protocol (FTP) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Via het FTP-protocol kunnen (website)bestanden van je computer op de webserver geplaatst. Een veelgebruikt gratis FTP-programma is FileZilla.
 • Greylisting
  Greylisting is een methode om ongewenste e-mail (spam) tegen te gaan. Bij een onbekende afzender wordt de versturende mailserver gevraagd de e-mail nogmaals aan te bieden om te kunnen controleren of het wel of geen spam is.
  Het gebruik van greylisting heeft als gevolg dat een onbekende e-mail minuten later wordt afgeleverd.
 • HTML5
  Documenten in HTML (HyperText Markup Language) kunnen gelezen worden door een webbrowser (zoals Chrome, Firefox of Edge) om vervolgens als webpagina weergegeven te worden. HTML5 is de nieuwste versie van de HTML-standaard en tevens een W3C-standaard sinds oktober 2014.
 • HTTP/2
  HTTP/2 is de opvolger van HTTP/1.1 en is een stuk sneller door het toepassen van multiplexing: in plaats van voor elke asset een aparte verbinding op te zetten tussen de browser en de server, wordt bij HTTP/2 slechts één verbinding opgezet en worden verzoeken simultaan behandeld.
 • ICANN
  ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een wereldwijde overkoepelende organisatie voor de registratie van onder andere .COM-domeinnamen.
 • IP-adres
  Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP-adressen. IP staat voor Internet Protocol.
 • Mobilegeddon
  Mobilegeddon is een naam die door webmasters en webontwikkelaars is gegeven aan Google's algoritme-update van 21 april 2015. Het belangrijkste effect van deze update is om prioriteit te geven aan websites die goed weergegeven worden op smartphones en andere mobiele apparaten.
  Websites die geschikt zijn voor smartphones krijgen het label 'voor mobiel' naast de link in de zoekresultaten.
 • MySQL
  MySQL is een database server die gebruik maakt van SQL (Structured Query Language). SQL is de populairste en meest gestandaardiseerde databasetaal ter wereld.
 • Open source
  Open source software is een verzamelnaam voor alle soorten software waarvan de broncode vrij ter beschikking gesteld wordt. Iedereen mag aanvullingen of verbeteringen maken voor de software en deze verder verspreiden. Open source biedt nieuwe mogelijkheden, maar heeft ook nieuwe risico's.
 • Phishing
  Phishing is een vorm van internetfraude, waarmee fraudeurs proberen via e-mail achter je bankgegevens te komen. Ze lokken je naar een valse (bank)website. Dit is echter een kopie van de echte website van de bank. Hier wordt verzocht om je inlognaam en wachtwoord in te voeren. Op deze manier krijgt de fraudeur de beschikking over je gegevens.
  Lees de blog over phishing.
 • PHP
  PHP staat voor Hypertext PreProcessor en is een (server-side)taal, waarmee dynamische websites gegenereerd kunnen worden. Rasmus Lerdorf ontwikkelde Personal Home Page Tools, zoals het oorspronkelijk heet, in 1994 om te kunnen zien hoeveel bezoekers naar zijn online-cv keken.
 • Quarantaine
  Een periode van veertig dagen na het opheffen van een domeinnaam, waarin de domeinnaam niet opnieuw geregistreerd kan worden.
 • Ransomware
  Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Ransomware is een programma dat een computer blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te deblokkeren.
 • Redundant
  Redundant houdt in dat bepaalde onderdelen dubbel aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel uitvalt.
 • Responsive website
  Een responsive website past zich automatisch aan aan de resolutie van de computer, smartphone of tablet. Hierdoor wordt de website overal optimaal weergegeven.
 • SEA
  SEA (Search Engine Advertising), of zoekmachine advertenties, zorgt voor meer websitebezoekers via de advertenties. Bij SEA draait alles om doelgerichte campagnes. Google toont de advertenties in de blokken boven en/of naast de gewone zoekresultaten.
 • SEO
  SEO staat voor Search Engine Optimization, in goed Nederlands is dat zoekmachine optimalisatie. Deze vorm van optimaliseren zorgt voor een hogere score van de website in zoekmachines.
 • SSD
  SSL (solid state drive of solid state disk) is een medium waarop digitaal gegevens bewaard kunnen worden. SSD's worden voornamelijk gebruikt in computertoepassingen waar traditioneel een harde schijf gebruikt werd. Een SSD is veel sneller dan de traditionele harde schijf omdat een SSD geen bewegende onderdelen heeft. De data wordt opgeslagen in een SDRAM (geheugen).

  Websites wordt aanzienlijk sneller als de servers (webhosting) gebruik maken van SSD.
 • SSL-certificaat
  SSL is een afkorting van Secure Socket Layer. Een SSL verbinding zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de bezoekers. Omdat de privacy steeds belangrijker wordt en de politiek eisen stelt aan een veilige verzending van persoonsgegevens via internet wordt een SSL verbinding steeds belangrijker.

  Als men tegenwoordig spreekt over SSL wordt meestal de opvolger TLS (Transport Layer Security) bedoeld.
 • TLD
  Een TLD (topleveldomein) is het meest rechtse gedeelte van de domeinnaam. Er wordt ook wel de term extensie gebruikt. Voorbeelden van TLDs zijn; .NL, .DE en .COM
 • TLS
  TLS (Transport Layer Security) en de voorganger SSL (Secure Sockets Layer), zijn encryptie-protocollen. Een TLS verbinding zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de bezoekers. Omdat de privacy steeds belangrijker wordt en de politiek eisen stelt aan een veilige verzending van persoonsgegevens via internet wordt een TLS verbinding steeds belangrijker.

  Als men tegenwoordig spreekt over SSL wordt meestal de opvolger TLS (Transport Layer Security) bedoeld.
 • TTL
  TTL (time-to-live) geeft aan na hoeveel seconden een wijziging voor een DNS-record wordt uitgevoerd. Meestal staat de TTL op 24 uur.
 • W3C
  Het World Wide Web Consortium (W3C) is een organisatie die de webstandaarden ontwerpt. Als een website niet aan W3C proof is, zal de webbrowser deze fouten moeten corrigeren. En dat kost tijd, waardoor uw website langzamer wordt.


Sinds mijn website op SSL draait krijg ik meer offerte aanvragen.
Marco Looijschelder (Sunmarc zonweringen & raamdecoratie)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten
Inspiratiemail ontvangen?