Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Wordt mijn website goed gevonden in Google?

Wordt mijn website goed gevonden in Google?

donderdag 7 oktober 2021   1.5 minuut  341 woorden
Om direct met het antwoord te komen: Jazeker. De websites die door mij gebouwd worden zijn technisch helemaal in orde en standaard geoptimaliseerd voor Google. Daardoor heeft jouw website de kracht om goed vindbaar te zijn via de zoekmachine van Google. En dat is belangrijk, want met een marktaandeel van ongeveer 95% is Google de meestgebruikte zoekmachine in Nederland.

Bovenaan in Google?

Die vraag wordt regelmatig gesteld en is afhankelijk van meerdere factoren. Om te beginnen de zoekwoorden. Het zoekwoord handtas levert veel meer resultaten dan de meer specifieke zoekterm leren beige handtas met de naam dante. Bovenaan in Google komen met alleen "handtas" als zoekwoord is niet realistisch. Met de zoekterm webhosting arnhem nijmegen is dat veel eenvoudiger. Als je weet dat ruim 90% van alle websitebezoekers via de eerste pagina van de zoekmachine komt, is op de eerste pagina staan daarom belangrijker. Bovenaan staan is een mooie aanvulling.
Kiezen voor zichtbaar ondernemen

Content is belangrijk

En dan heb ik het niet over SEO-teksten. Websiteteksten moeten in eerste instantie geschreven worden voor de bezoekers, niet voor Google. Als de bezoeker de juiste informatie krijgt, zal Google dit merken en belonen door de webpagina beter te beoordelen. Hoe beter een webpagina beoordeeld wordt, hoe hoger deze in de zoekresultaten wordt weergegeven. Het up-to-date houden van de content is ook belangrijke voor de vindbaarheid.

Zelf eenvoudig bijsturen

Een goede meta-titel en meta-omschrijving helpt mee aan een betere vindbaarheid en een grotere kans dat de webpagina bezocht wordt. Dankzij mijn CMS-op-maat kun je eenvoudig de meta-titel en de meta-omschrijving aanpassen. Je dus zelf hebt invloed over hoe zichtbaar je bent.

goede meta-titel en meta-omschrijving

Meten is weten

Doordat al mijn websites worden voorzien van een koppeling met Google Analytics en Google Search Console is het monitoren eenvoudig. Maar wat natuurlijk nog beter is dat je opdrachten, aankopen of vragen krijgt vanuit je website.

Neem gerust contact op

Wil je een zakelijke website die goed vindbaar is via de zoekmachine van Google? Neem contact met me op, dan gaan we in gesprek over de wensen en mogelijkheden.

Ronald van Dijk

Wordt mijn website goed gevonden in Google?

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.