Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Hoger in Google dankzij content freshness

Hoger in Google dankzij content freshness

woensdag 4 augustus 2021   2 minuten  398 woorden
Het regelmatig plaatsen van nieuwe content op je zakelijke website zorgt voor terugkerende bezoekers. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je website meer autoriteit krijgt bij zoekmachines. Dit is een redenen waarom websites vaak voorzien zijn van een blog- of nieuwspagina. Al heeft dat alleen maar waarde als er ook regelmatig nieuwe blog- of nieuwsberichten geplaatst worden.

Terug naar het begin

Het was in 2009 toen Google aankondigde dat de "fresher results" van een webpagina medebepalend zou worden voor de positie binnen de zoekmachine. En jaar later werd de zogenaamde Google Caffeine Update uiteindelijk uitgerold. Het was een jaar vol speculaties over de gevolgen van de geplande update. Vooral over hoe regelmatig webpagina's vernieuwd zouden moeten worden.
Een paar woorden op pagina's veranderen is zinloos

Ik kan me herinneren dat ik een artikel heb gelezen waarin beweerd werd dat elke webpagina maandelijks geactualiseerd zou moeten worden. Scripts zouden moeten zorgen dat bepaalde zinnen in de tekst automatisch wisselde. Matt Cutts legt in de volgende video uit dat je je niet hoeft te laten verleiden door dat soort trucs; "Oké, ik moet verse content hebben. Dan ga ik elke dag willekeurig een paar woorden op mijn webpagina's veranderen. En ik verander de datum zodat het lijkt alsof ik nieuwe content heb."

Matt Cutts (Google)

Actuele content indien nodig

Zoals Matt uitlegt in de video, is fresh content niet van toepassing op alle zoekopdrachten. Google bepaald bij welke zoekopdracht verse content nodig is. Bij recente gebeurtenissen of trending topics is het nodig dat webpagina's met een actuele inhoud bovenaan getoond worden. Maar bij veel andere zoekopdrachten is het niet of minder belangrijk hoe actueel de content is. In het voorbeeld hieronder zie je dat een artikel uit 2017 hoger in de zoekresultaten staat dan een artikel uit 2020.

Google Freshness

Nieuwe webpagina's toevoegen

Het online zetten van nieuwe webpagina's helpt de SEO te vergroten. Dus de eerdergenoemde blog- of nieuwspagina is echt een aanrader. De blog-artikelen zijn ook te gebruiken om andere pagina's op je website een boost geven. Dit doe je door interne links naar relevante webpagina's in je blog te plaatsen.

Niet blindstaren

Ga je sowieso niet blindstaren op één van de onderdelen van SEO. Maar zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je website snel geladen wordt en dat deze is voorzien van een SSL-certificaat. Voor nog meer SEO-tips mag je gerust contact met me opnemen.

Ronald van Dijk

Hoger in Google dankzij content freshness

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.