Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • In welk CMS worden mijn websites gemaakt

In welk CMS worden mijn websites gemaakt

maandag 6 september 2021   2 minuten  435 woorden
Ik krijg af en toe de vraag welk CMS ik gebruik om websites te maken. WordPress, Joomla, TYPO3, Drupal, Magento, Dreamweaver, PrestaShop? Er bestaan veel Content Management Systemen (CMS) en elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Met vierkante bouwstenen kan geen cirkel gemaakt worden

Vanaf de start van mijn bedrijf wilde ik niet vastzitten aan beperkingen. Ik wil zelf de controle hebben over de mogelijkheden en deze niet in handen leggen van het CMS. Want ook het bekendste CMS heeft beperkingen. Je kan het vergelijken met het willen maken van een perfecte cirkel met vierkante LEGO-bouwstenen. Ik wil geen beperkingen voor de webdesigners, de grafisch vormgevers, degene die bepalen hoe de website eruit gaat zien. Ze moeten vrij zijn te ontwerpen wat past bij jouw bedrijf. Zonder te worden afgeremd.
Geen beperkingen voor grafisch vormgevers

Een gebruiksvriendelijk CMS, op maat

Daarom heb ik 21 jaar geleden gekozen geen gebruik te maken van een bestaand Content Management Systeem. Het leek me beter een gebruiksvriendelijk CMS te maken dat ik verder kan uitbouwen zodat het precies past bij jouw website. Er is geen technische kennis nodig om de website te beheren. Er is dus ook geen kennis van HTML nodig. Daardoor is overal en altijd eenvoudig aanpasbaar wat aanpasbaar moet zijn. Denk daarbij onder andere aan teksten en afbeeldingen. Maar er zijn meer gemakken, zoals codes die in de content gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld is de code voor het telefoonnummer. Overal waar je deze code in de tekst plaatst, wordt het telefoonnummer weergegeven. Als het telefoonnummer veranderd hoef je het maar op één plaats aan te passen. Zo blijft niet ongemerkt het oude telefoonnummer in de tekst staan.

CMS

Beheer uitbesteden is niet nodig

Regelmatig hoor ik ondernemers zeggen dat ze het beheer van de zakelijke website uitbesteden. Ze vinden het lastig om zelf een website die gemaakt is in WordPress of Joomla te beheren. Mijn CMS op maat heeft deze problemen niet. Klanten kunnen de website eenvoudig zelf beheren, zonder training of handleiding.

CMS op maat voor snellere websites

De websites die gemaakt worden met het CMS op maat, maken geen gebruik van plug-ins of modules. Er wordt alleen geladen wat nodig is om de webpagina weer te geven. Daardoor zijn de websites een stuk sneller. Wachten tot de pagina geladen is, is verleden tijd. En dat heeft voordelen voor de positie binnen zoekmachine Google.

Voordelen op een rij

  • Geen beperkingen voor de vormgeving
  • Websites laden supersnel
  • Zoekmachinevriendelijk
  • Eenvoudig te beheren

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt over de ontwikkeling van een website.

Ronald van Dijk

In welk CMS worden mijn websites gemaakt

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.