Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Website als zwakste schakel van het bedrijf

Website als zwakste schakel van het bedrijf

maandag 30 augustus 2021   2.5 minuut  494 woorden
Een paar weken geleden sprak ik een ondernemer met een hele, maar dan ook echt een hele oude website. Hij wist me te vertellen dat die 15 jaar geleden gemaakt was door de zoon van een zakenrelatie. "Het is een oude website, maar er zijn toch nooit klanten uitgekomen." vertelde hij. Zijn klanten komen alleen via mond-tot-mondreclame. Dus vervangen vond hij niet nodig.

Er zijn twee punten waarop ik het niet met hem eens was

  • Ik vind dat als hij een moderne website heeft, hij nog meer klanten zal krijgen.
  • Er moet zo snel mogelijk een nieuwe website komen omdat de oude website een makkelijk doelwit is voor hackers.

Dit heeft wat extra toelichten nodig, dus zal ik beiden stellingen toelichten.

Stelling 1: Een nieuwe website genereert meer klanten

Ik heb veel vertrouwen in mond-tot-mondreclame. Het zijn vaak waardevolle leads. Toch kun je verwachten dat een deel van potentiële klanten via mond-tot-mondreclame het bedrijf online gaat opzoeken. Een flink verouderde website kan twijfels veroorzaken, waardoor het toch geen klanten gaan worden. Onterecht? Misschien, want een goede goudsmid wordt niet opeens slecht in zijn vak door het hebben van een oude website. Maar veel potentiële klanten gaan dat nooit merken omdat ze afhaken bij het zien van de oude website. Een website die jaren niet bijgewerkt is, zal minder goed vindbaar zijn via Google. Het vervangen van de oude website door een goede nieuwe website zal zorgen dat meer potentiële klanten, echte klanten worden.

Stelling 2: Een nieuwe website maakt het hackers moeilijker

Twee van de drie cyberaanvallen zijn gericht op het MKB (bron: SIDN). Deze aanvallen zijn gericht op de zwakste schakel van een bedrijf. Ik durf te wedden dat een flink verouderde website kwetsbaarheden heeft en daarmee de zwakste schakel is. Dit kan ontstaan omdat er jaren geen updates meer zijn uitgevoerd. Maar ook het gebruik van onveilige wachtwoorden kan de oorzaak zijn. Het is trouwens ook onveilig als wachtwoorden hergebruikt worden.
Vanaf het moment dat de hacker toegang heeft tot de website wordt het risico groter. Er kan een virus (malware) op de website geplaatst worden die vervolgens de bedrijfscomputers besmetten met ransomware. Dit is een chantagemethode waarbij alle bestanden en documenten op computers worden versleuteld. Als dit gebeurt, zijn alle gegevens ontoegankelijk totdat er losgeld wordt betaald. Zover wil niemand het laten komen. Het vervangen van de oude website door een goede nieuwe website zal de kans op cyberaanvallen verkleinen.
Voorkom dat jouw website de zwakste schakel is

Vervang je oude website door een nieuwe

Heeft een oude website meer problemen en nadelen dan je had verwacht? Nog even samengevat, met een nieuwe website informeer je jouw doelgroep en kom je in contact met potentiële klanten. En misschien nog wel belangrijker, de kans op cyberaanvallen wordt kleiner vergeleken met een oude website.

Heb je een oude website?

Neem dan gerust contact met me op. We kijken samen naar jouw wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe website.

Ronald van Dijk

Website als zwakste schakel van het bedrijf

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.