Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Ook jouw bedrijf loopt risico gehackt te worden

Ook jouw bedrijf loopt risico gehackt te worden

dinsdag 15 november 2022   1.5 minuut  354 woorden
"De kans dat mijn bedrijf dit overkomt is verwaarloosbaar." Als je dat denkt moet ik je helaas teleurstellen, want zowel grote als kleine bedrijven kunnen doelwit worden van cyberaanvallen. Sterker nog, uit onderzoek door InSpark blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven al eens te maken heeft gehad met internetcriminaliteit.

Meldplicht datalekken

Sinds 2016 ben je wettelijk verplicht een datalek binnen 72 uur te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Soms moet je het datalek ook melden aan de mensen van wie je de persoonsgegevens hebt gelekt. Als het datalek niet of niet op tijd gemeld wordt kan de Autoriteit Persoonsgegevens je een boete opleggen van maximaal 10 miljoen euro of twee procent van de jaaromzet van het bedrijf.

Zelf aansprakelijk bij datalekken

Of je aansprakelijk bent voor datalekken, is afhankelijk van het soort data dat wordt gelekt. Je bent wettelijk verplicht persoonsgegevens goed te beveiligen en bij een datalek moet je kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan dit te voorkomen. Als je het datalek had kunnen voorkomen, zal jij de gemaakte schade moeten vergoeden. Wat heb jij al gedaan, of laten doen, om een cyberaanval op jouw bedrijf te voorkomen?

Verklein de kans voor jouw bedrijf

Jouw zakelijke website en de bijhorende webhosting kan het doelwit zijn van cyberaanvallen. Wist je dat de kosten voor een veilige website en veilige webhosting maar een fractie bedragen van de mogelijke kosten bij een datalek. Betrouwbare webhosting moet voorzien zijn van alle mogelijke beveiligingen tegen aanvallen van internetcriminelen. Van een firewall tot DDoS beveiliging. Een veilige website moet onder andere gebruik maken van https (SSL) en de meest actuele PHP-versie.
Kosten beveiliging is fractie van kosten bij datalek

Veiligheid tegen een goede prijs

Het is nooit 100% uit te sluiten dat je website wordt aangevallen door internetcriminelen. Ze vinden steeds nieuwe manieren om binnen te dringen. Maar door te zorgen dat je website zo goed mogelijk is beveiligd, wordt het risico kleiner. Mijn webhosting is geen vervelende kostenpost, maar een manier van ontzorgen.

Waarmee kan ik je helpen?

Neem gerust contact met me op zodat ik je kan adviseren over de beveiligingsmogelijkheden.

Ronald van Dijk

Ook jouw bedrijf loopt risico gehackt te worden

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.