Zichtbaar ondernemen
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • NL-domein wordt als betrouwbaar ervaren

NL-domein wordt als betrouwbaar ervaren

donderdag 7 juni 2018   1.5 minuut  327 woorden
Een domeinnaam is een unieke naam op het internet. Mijn website heeft als domeinnaam ronaldvandijk.nl. Meestal worden domeinnamen geregistreerd en gebruikt voor websites, maar een domeinnaam kan ook geregistreerd worden voor het gebruik van een persoonlijk of zakelijk e‑mailadres.

Domeinnamen met .NL

Ruim 70 procent van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .NL. Ook voor toekomstige ondernemers heeft het .NL domein de voorkeur boven andere domeinextensies (zoals bijvoorbeeld .COM). Er zijn 5.8 miljoen .NL domeinnamen geregistreerd en daarmee is .NL het 5e grootste landendomein ter wereld.
Juni 2020: Inmiddels zijn er 6 miljoen .NL domeinnamen geregistreerd.

Website en ondernemer

Het onderstaande overzicht toont waarom Nederlandse ondernemers kiezen voor een zakelijke website.
  • 84% nieuwe opdrachten
  • 40% online verkoop
  • 91% vindbaarheid vergroten
  • 85% geloofwaardigheid versterken
  • 82% bereik vergroten

Aantoonbaar veiliger

Diverse onderzoeken tonen aan dat de kans op misbruik vanaf een website of webshop met een .NL domeinnaam aanzienlijk kleiner is dan vanaf een ander domein. Dit is het resultaat van intensieve samenwerking tussen SIDN, hostingbedrijven en internetproviders om het internet veilig te houden. Zo worden fake webshops, phishers en verspreiders van malware bestreden.

Meer klik met .NL

Volgens onderzoek van de SIDN blijkt dat de Nederlandse internetgebruikers de .NL domeinnaam als meest betrouwbaar ervaren. Ruim 80 procent van de internetgebruikers heeft de voorkeur voor een webshop met een .NL domeinnaam. Dit zorgt voor ondernemers met een .NL domeinnaam voor een zakelijk voordeel in de vorm van meer kliks.

Dag van de Domeinnaam

Donderdag 7 juni 2018 is de Dag van de Domeinnaam, het jaarlijkse event van de Vereniging van Registrars (VvR) in samenwerking met de SIDN, waar .NL registrars, hostingbedrijven en andere branchegenoten elkaar ontmoeten en debatteren over domeinnamen, internetontwikkelingen, techniek, internetveiligheid en andere gerelateerde zaken. Het evenement vindt dit jaar plaats in het Spoorwegmuseum Utrecht.

Domeinnaam vastleggen

Heb je nog geen zakelijke domeinnaam? Controleer direct of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en registreer deze direct via mij. En onthoud dat een .NL-domeinnaam minimaal 2 en maximaal 63 tekens mag bevatten.

Foto: Kantoor SIDN in Arnhem

Ronald van Dijk

NL-domein wordt als betrouwbaar ervaren

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten