Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

NL-domein wordt als betrouwbaar ervaren

donderdag 7 juni 2018   1.5 minuut  304 woorden
Een domeinnaam is een unieke naam op het internet. De website van Ronald van Dijk heeft als domeinnaam ronaldvandijk.nl. Meestal worden domeinnamen geregistreerd en gebruikt voor websites, maar een domeinnaam kan ook geregistreerd worden voor het gebruik van een persoonlijk of zakelijk e‑mailadres.

Domeinnamen met .NL

Ruim 70 procent van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .NL. Ook voor toekomstige ondernemers heeft het .NL domein de voorkeur boven andere domeinextensies (zoals bijvoorbeeld .COM). Er zijn 5.8 miljoen .NL domeinnamen geregistreerd en daarmee is .NL het 4e grootste landendomein ter wereld.

Website en ondernemer

Het onderstaande overzicht toont waarom Nederlandse ondernemers kiezen voor een zakelijke website.
  • 84% nieuwe opdrachten
  • 40% online verkoop
  • 91% vindbaarheid vergroten
  • 85% geloofwaardigheid versterken
  • 82% bereik vergroten

Aantoonbaar veiliger

Diverse onderzoeken tonen aan dat de kans op misbruik vanaf een website of webshop met een .NL domeinnaam aanzienlijk kleiner is dan vanaf een ander domein. Dit is het resultaat van intensieve samenwerking tussen SIDN, hostingbedrijven en internetproviders om het internet veilig te houden. Zo worden fake webshops, phishers en verspreiders van malware bestreden.

Meer klik met .NL

Volgens onderzoek van de SIDN blijkt dat de Nederlandse internetgebruikers de .NL domeinnaam als meest betrouwbaar ervaren. Ruim 80 procent van de internetgebruikers heeft de voorkeur voor een webshop met een .NL domeinnaam. Dit zorgt voor ondernemers met een .NL domeinnaam voor een zakelijk voordeel in de vorm van meer kliks.

Dag van de Domeinnaam

Donderdag 7 juni 2018 is de Dag van de Domeinnaam, het jaarlijkse event van de Vereniging van Registrars (VvR) in samenwerking met de SIDN, waar .NL registrars, hostingbedrijven en andere branchegenoten elkaar ontmoeten en debatteren over domeinnamen, internetontwikkelingen, techniek, internetveiligheid en andere gerelateerde zaken. Het evenement vindt dit jaar plaats in het Spoorwegmuseum Utrecht.

Domeinnaam vastleggen

Heb je nog geen zakelijke domeinnaam? Controleer direct of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en registreer deze direct via Ronald van Dijk.

NL-domein wordt als betrouwbaar ervaren

Hyperlinks in deze blog

Sinds mijn website op SSL draait krijg ik meer offerte aanvragen.
Marco Looijschelder (Sunmarc zonweringen & raamdecoratie)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten