Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Mogelijkheid tot meer website bezoekers

Mogelijkheid tot meer website bezoekers

donderdag 18 januari 2018   1 minuut  276 woorden
Als je actief bent met SEO (Search Engine Optimization), of in goed Nederlands zoekmachine optimalisatie, dan weet je dat de meta-description van je webpagina belangrijk is voor je website. De meta-description wordt namelijk getoond bij de zoekresultaten van Google en bepaald mede of bezoekers op de link naar je website klikken.

Tot voor kort in Google

Tot voor kort mocht de meta-description niet meer dan 160 karakter bevatten. Deze regel werd bepaald omdat er in de resultaten door zoekmachine Google niet meer dan 160 karakters werd getoond. Er waren daardoor maximaal 160 karakters ter beschikking om bezoekers te overtuigen op de link naar je website of webshop te klikken. Zie hieronder een voorbeeld van de oude situatie.
Juli 2018: Inmiddels heeft Google het weer teruggedraaid naar 160 tekens.

Voorbeeld (oude situatie)

Google toont meer tekst

Sinds kort heeft zoekmachine Google het aantal karakters dat wordt weergegeven verhoogd van 160 naar 300 karakters. Deze verandering biedt een extra mogelijkheid bezoekers te verleiden op de hyperlink naar je website of webshop te klikken. Zie hieronder een voorbeeld van de nieuwe situatie.

Voorbeeld (nieuwe situatie)

Pas de meta-description aan

Maak gebruik van deze verandering van Google door de meta-description van je webpagina's te herschrijven. Benut de 300 karakters zo goed mogelijk. Je wil toch bereiken dat iemand jouw website bezoekt en niet die van een ander? Denk bij het herschrijven van de meta-description dat elke webpagina een unieke tekst dient te hebben.

Google is populair

De zoekmachine Google is enorm populair bij smartphone gebruikers in Nederland. In het tweede kwartaal van 2017 zoekt 98.8% van de smartphone-gebruikers via Google.

SEO-website laten maken

Neem contact met mij op als je meer informatie wil over het laten maken van een zoekmachine geoptimaliseerde website voor jouw onderneming.

Ronald van Dijk

Mogelijkheid tot meer website bezoekers

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten