Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Google populair op smartphone

vrijdag 22 september 2017   1 minuut  164 woorden
Ruim 65% van de internetters begint de zoektocht bij een zoekmachine. Google verwerkt dagelijks meer dan 3.5 miljard zoekopdrachten. Het is daarom niet verwonderlijk dat Google de grootst zoekmachine ter wereld is. In Nederland heeft Google een marktaandeel van ruim 90%.

Stijging door smartphone gebruikers

De zoekmachine Google is enorm populair bij smartphone gebruikers in Nederland. In het tweede kwartaal van 2017 zoekt 98.8% van de smartphone-gebruikers via Google. Dat is een lichte stijging ten opzichte van 2015. Toen gebruikte 97.8% van de smartphone-gebruikers in Nederland zoekmachine Google.
2e kwartaal 2017 Nederland

Google in Europa

Zoekmachine Google is ook enorm populair in Europa. In het tweede kwartaal van 2017 gebruikt 97.7% van de smartphone-gebruikers in Europa de zoekmachine van Google. Dit is een stijging van ruim 4% ten opzicht van 2015.
2e kwartaal 2017 Europa

Eerste 4 zoekresultaten

Als je weet dat 70% van de Google-gebruikers niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten, is het belangrijk dat je website of webshop hoog in de zoekresultaten wordt getoond. Het optimaliseren van je website is daarom voor groot belang.
Laat je door Ronald van Dijk informeren over zoekmachine optimalisatie.

Google populair op smartphone

Hyperlinks in deze blog

Sinds mijn website op SSL draait krijg ik meer offerte aanvragen.
Marco Looijschelder (Sunmarc zonweringen & raamdecoratie)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten