Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites

Maar ik vind geel veel mooier

zaterdag 10 juli 2021   2 minuten  423 woorden
De kans is groot dat jouw favoriete kleur geen geel is. Blauw is voor de meeste mensen de favoriet. De tweede keuze is rood en paars voor veel Europeanen. Maar dat betekent niet dat elke Europeaan blauw, rood of paars als favoriete kleuren zal aanwijzen. En zelfs dan is een kleur die je mooi vindt niet zomaar de beste kleur voor jouw website.
Times New Roman

En welk lettertype is jouw favoriet? Het kan zijn dat je Times New Roman kiest. Dat is een schreefletter. Er zitten dan streepjes aan het uiteinde van elke letter. Dit wordt als minder prettig leesbaar ervaren, dus kun je beter een schreefloze letter gebruiken. Ook al vind je dat minder mooi.

Is jouw website voor jou?

De website die je laat bouwen is voor jouw klanten. Ze moeten een prettige ervaring krijgen op jouw website. Makkelijk leesbare teksten en een duidelijke navigatie helpt daarbij. Op een witte achtergrond een gele tekst plaatsen, omdat geel jouw lievelingskleur is, is niet verstandig. Te weinig contrast maakt de tekst slecht leesbaar. Gebruik liever zwart of donkerblauw. Dat zorgt voor goed leesbare teksten.
Mijn website is te wit, zet er maar een foto achter.

De leesbaar gaat ook achteruit als er een afbeelding achter de tekst staat. Teksten worden daar onleesbaar door. En als je het nog wel kan lezen, zegt dit nog niets. Denk ook aan bezoekers die slechtziend zijn of dyslexie hebben. Dus geen afbeelding achter de tekst plaatsen, zelfs niet als je het mooi vindt.

Trots op jouw website

Ik snap dat je alles wat je mooi vindt in je website wil stoppen. Je wil trots kunnen zijn op jouw website. En dat gaat ook gebeuren als je de volgende vragen met ja kan beantwoorden.

  • Is mijn website geschikt voor iedereen?
  • Is het voor bezoekers duidelijk wat ik hen kan bieden?
  • Hebben bezoekers een goed gevoel als ze mijn website bezoeken
  • Zijn bezoekers overtuigt om contact met me op te nemen?

Zet je persoonlijke smaak even opzij

Jouw woning mag je inrichten zoals je dat het mooist vindt. Bij het 'inrichten' van jouw website is mijn advies om jouw persoonlijke smaak even aan de kant te zetten. Het gaat er bij een website om dat deze duidelijk en professioneel overkomt. Een betere gebruikerservaring zorgt voor conversie, dus bezoekers die tot actie overgaan. Dat is toch wat je wil?

Enkele voorbeelden van conversie:
  • Een product of dienst kopen
  • Contact met jou opnemen
  • Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meer weten?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Ronald van Dijk

Maar ik vind geel veel mooier

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.