Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Goedkope domeinnaam als lokkertje

Een goedkope domeinnaam als lokkertje

zondag 12 maart 2023   2 minuten  408 woorden
Je hebt een nieuwe domeinnaam nodig voor je onderneming of je gaat een nieuwe onderneming starten waarvoor je een domeinnaam nodig hebt. En zoals altijd plaats je ook nu een zoekopdracht in Google met als gevolg een lijst met aanbieders die voor een paar euro jouw gewenste domeinnaam kunnen vastleggen. Maar bedenk wel dat deze goedkope domeinnaam wel eens een dure aankoop kan worden.

Wat kost een .nl-domeinnaam

De prijs voor het registreren van een .nl-domeinnaam varieert tussen de 20 en 25 euro per jaar. Je kan er daarom zeker van zijn dat er een addertje onder het gras zit als de domeinnaam goedkoper aangeboden wordt. Want welke bedrijf biedt producten aan ver onder de inkoopprijs. Dan kunnen ze beter direct faillissement aanvragen.
Lokkertje om je te vangen

De oplichters gebruiken slinkse trucjes om je in de val te laten lopen. Het meestgebruikte lokkertje is dat de aangeboden prijs voor het eerste jaar geldt. Daarna gaat de prijs voor de domeinregistratie flink omhoog. Het komt ook voor dat domeinnamen bewust goedkoop worden aangeboden om jou als klant binnen te halen. De kans is groot dat je later ook webhosting nog hebt. Vervelender is het als de aanbieder extra kosten in rekening brengt voor diensten die normaliter gratis bij een domeinnaam worden aangeboden. Denk aan het gebruik van een e-mailadres of het doorverwijzen naar je website (forwarden).
Extra betalen voor standaard diensten?

Ervaring van een klant

Een poosje geleden belde een klant om te vertellen dat ze 5 nieuwe domeinnamen had geregistreerd bij een ander bedrijf. Ze wilde de kosten laag houden en had maar € 3,95 per domeinnaam betaald. Een stuk goedkoper dan wat ze bij mij zou moeten betalen. Ze vroeg mijn hulp bij het aanmaken van e-mailadressen en het koppelen van de domeinnamen aan haar website. Het controlepaneel van de aanbieder maakte veel duidelijk. Er moest € 1,50 per maand extra betaald worden voor e-mail en doorverwijzen. Dat maakt € 21,95 per jaar. Dat is duurder dan bij mij, dus de kosten zijn onnodig gestegen.

Tot slot

Tot slot nog een veiligheidstip, want het is belangrijk dat jouw domeinnaam beveiligd is tegen domeinnaamfraude. DNSSEC voorkomt dat internetcriminelen de DNS gegevens aanpast, waardoor internetgebruikers op een nep website terecht komen. Controleer daarom of jouw domeinnaam is voorzien van DNSSEC.

Hulp, tips of advies

Neem contact met mij op als je vragen hebt over bovenstaande tips of als je een zakelijk e-mailadres nodig hebt. Is jouw gewenste domeinnaam nog vrij? Domeinnaam check.

Ronald van Dijk

Een goedkope domeinnaam als lokkertje

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.