Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
 • Home
 • Blog
 • Gebruik jij zakelijk een gratis e‑mailadres

Gebruik jij zakelijk een gratis e‑mailadres

dinsdag 14 december 2021   2.5 minuut  481 woorden
Het komt nog veel te vaak voor dat zakelijke e-mailberichten verzonden wordt vanuit een Hotmail-, Gmail- of een ander gratis e‑mailadres (zoals die van je internetprovider). En dat terwijl een professionele domeinnaam met bijbehorend e‑mailadres, vele voordelen biedt.
Als ondernemer kun je beter kiezen voor een professioneel e‑mailadres.

Waarom is een gratis e‑mailadres niet verstandig

Er zijn diverse redenen te noemen, maar de belangrijkste redenen om als ondernemer geen gratis e‑mailadres te gebruiken zijn;

 • Geen vertrouwen en professionaliteit
  Een gratis e‑mailadres, zoals Hotmail, komt minder professioneel over. Je begrijpt dat het e‑mailadres esther@vanoosterhuizenoptiek.nl veel meer vertrouwen en professionaliteit biedt dan bijvoorbeeld esther26@hotmail.com
 • Geen merkreputatie
  Met het gebruik van een gratis e‑mailadres bouw je geen merkreputatie op. Met een e‑mailadres die is gekoppeld aan je domeinnaam doe je dit wel. Een professioneel e‑mailadres verwijst direct naar je website.
 • E-mailadres verliezen
  Het gebruik van een gratis e‑mailadres van je e-mailprovider, bijvoorbeeld esther26@ziggo.nl, verlies je als je overstapt naar een andere internetprovider. Bij een professioneel e‑mailadres dat is gekoppeld aan je domeinnaam, blijft jouw e‑mailadres actief zolang je dat wenst. Zelfs bij het veranderen van webhostingbedrijf.
 • Geen back-up
  Aanbieders van gratis e‑mailadressen bieden niet allemaal een back-up aan. Dus in het geval van technische mankementen is het goed mogelijk dat je alle e-mailberichten kwijt bent.

Professioneel zakelijk e‑mailadres

Ook als zzp'er wil je professioneel overkomen en daar hoort een professioneel e‑mailadres bij. Het maken van een professioneel e‑mailadres is eenvoudiger dan je denkt. In drie stappen ben je in het bezig van een e‑mailadres voor je zakelijke activiteiten.

 • Domeinnaam registreren
  Als eerste moet je jouw domeinnaam registreren. Ga naar Is jouw domeinnaam nog vrij om de beschikbaarheid te controleren en je domeinnaam te registreren.
 • E-mailadres kiezen
  Wanneer de gewenste domeinnaam is geregistreerd, kun je het gekozen e‑mailadres aanmaken. De geregistreerde domeinnaam vorm het deel achter het apenstaartje (@).
 • E-mailaccount instellen
  De laatste stap is het instellen van het e-mailprogramma. Je kan ook kiezen voor webmail.

Dus wacht niet langer en kijk of jouw domeinnaam nog vrij is.
Zo kun je binnenkort al profiteren van een professioneel e‑mailadres.

Tip: e‑mailadres aanmelden als Google-account

Het is aan te raden je zakelijke e‑mailadres aan te melden als Google-account. Dit biedt je de mogelijkheid tot het gebruik van Google-diensten zoals o.a. Google Mijn bedrijf, Google Analytics en Google Adwords.

E-mailprogramma Thunderbird

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Outlook, kies dan voor Thunderbird. Thunderbird is het gebruiksvriendelijk e-mailtoepassing van Mozilla, welke je kent van de webbrowser Firefox. Thunderbird is gratis te verkrijgen voor Windows, Linux, SkyOS en Mac en het beschikt over verschillende talen, waaronder Nederlands. Mozilla Thunderbird ondersteunt de systemen IMAP en POP voor het ontvangen van e-mailberichten en SMTP voor het verzenden van e-mail.

Gratis downloaden

Download Thunderbird gratis via thunderbird.net.

Download Thunderbird

Heb je nog vragen?

Voor vragen of advies kun je uiteraard contact met mij opnemen.

Ronald van Dijk

Gebruik jij zakelijk een gratis e‑mailadres

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.