Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Een snelle website heeft vele voordelen

Een snelle website heeft vele voordelen

dinsdag 6 december 2022   1.5 minuut  354 woorden
Wist je dat er veel voordelen zitten aan een snelle website? Een snelle website is prettig voor bezoekers. Ze hoeven niet te lang te wachten tot de webpagina geladen is. Het geduld ontbreekt bij veel internetgebruikers, dus wachten willen ze niet. Bezoekers verlaten na meer dan drie seconden wachten de website.

Bezoeker hebben geen geduld

En omdat bezoeker geen geduld hebben, is snelheid belangrijker geworden voor Google. Want Google wil een optimale beleving voor haar gebruikers realiseren. Het gevolg is dat Google een snelle website boven een trage website plaatst in de zoekresultaten.

Tevreden bezoeker converteren

En we mogen blij zijn met de visie van Google. Een tevreden bezoeker zal namelijk sneller overgaan tot het kopen van een product of het afnemen van een dienst. En een snelle website zal daarbij helpen. Dus snelheid converteert beter.

Mobiel gebruik blijft groeien

Wist dat ruim 60% van alle bezoekers van een website, deze met een smartphone bekijkt. En dit percentage blijft maar stijgen. Er zijn zelfs branches waar het percentage rond de 80% ligt. Denk aan de horeca branche.
Ruim 60% van bezoekers is mobiel

Mobile First gaat nog verder

Mobile First is een strategie uit de webdesignbranche. Bij Mobile First zijn bezoekers met een smartphone het uitgangspunt voor de vormgeving van de website. De vormgeving voor de laptop wordt afgeleid van het de mobiele versie. Terwijl bij de conventionele manier van ontwerpen wordt ontworpen voor laptopgebruiker en de mobiele versie is een bijzaak. Een Mobile First website zal nog sneller zijn.

Wees voorbereid met een snelle website

Zorg dat je een snelle website hebt of laat bouwen. Op die manier loop je geen risico te dalen in de zoekresultaten van Google. Wist je dat websites die op de eerste pagina staan, ruim 90 procent van al het Google-verkeer krijgen. De positie van je website in de zoekresultaten van Google is belangrijk.

Ik help je graag, want dankzij ruim 21 jaar ervaring kan ik websites bouwen die bijzonder snel laden. Als ik daar mijn krachtige webhosting aan toevoeg, wordt het een mooi eindproduct. Wil je in gesprek over een snelle website, neem dan contact met mij op.

Ronald van Dijk

Een snelle website heeft vele voordelen

Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten