Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Zorg dat je website betrouwbaar is

Zorg dat je website betrouwbaar is

zondag 16 september 2018   2.5 minuut  516 woorden
Het is voor startende ondernemers en zzp'ers een uitdaging om het vertrouwen van de doelgroep te winnen. Het vertrouwen is voor je websitebezoekers minder makkelijk te controleren, dan bij een fysiek kantoor. Je moet dus extra investeren om het gewenste resultaat te behalen.

Actuele content

Wat zou jij doen als je op een website komt waar het meest actuele nieuws een jaar oud is?
Daarom is het van belang te zorgen dat de content op je website up-to-date is, en dat je met enige regelmaat nieuws- of blogberichten op je website plaatst. Op die manier ziet de bezoeker dat je nog actief bezig bent met je onderneming en dat geeft vertrouwen.

Nederlandse domeinnaam

Bezoekers willen graag weten waar jouw onderneming gevestigd is, dus is het van belang dit duidelijk te vermelden. Dit kan door op de contactpagina het adres en telefoonnummer te vermelden, maar uiteraard kan het ook onderin (footer) de website geplaatst worden. Door de adresgegevens (ook) in de footer te plaatsen zijn deze op elke pagina te vinden.
Daarnaast kijken bezoekers ook naar de domeinnaam. Men verwacht een .nl domeinnaam bij bedrijven die in Nederland gevestigd zijn. Houd hier rekening mee bij het vastleggen van je domeinnaam.

Beter vindbaar zijn met een .NL domeinnaam

Veiligheid biedt vertrouwen

Jouw website moet beveiligd zijn met een SSL-certificaat (het groene slotje), want dit zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de bezoekers. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid en het vertrouwen van je bezoekers, maar ook voor de ranking door zoekmachine Google.

Vermelding van KvK-nummer

De wet schrijft voor dat je het KvK-nummer moet vermelden op alle uitgaande uitingen van een onderneming. Hierbij moet je niet alleen denken aan facturen en offertes, maar ook e-mail en de website moet voorzien zijn van het KvK-nummer. Het is niet verplicht het KvK-nummer op elke webpagina te plaatsen. Je volstaat met alleen een vermelding op bijvoorbeeld de contactpagina van je website. Reclame-uitingen hoeven niet te zijn voorzien van een KvK-nummer.

Btw-nummer verplicht bij online verkoop

Plaats je btw-nummer op je website om aan alle wetten te voldoen en het jezelf en je (potentiƫle) klanten makkelijk te maken.
  • Toelichting: Het Burgerlijk Wetboek (artikel 3.15d) bepaalt dat vermelding van het btw-nummer op de website verplicht is als via deze website goederen of diensten worden aangeboden. Het betreft hier goederen of diensten die online kunnen worden afgenomen, dus een webshop dient altijd voorzien te zijn van het btw-nummer. Naast het Burgerlijk Wetboek heb je als ondernemer in Nederland ook te maken met Europese Richtlijnen. De Europese Unie kent richtlijnen die een ordelijk economisch verkeer voor ondernemers regelt. Hieronder valt de informatieverplichtingen naar (potentiĆ«le) klanten. De informatieverplichting eist een gemakkelijk, rechtstreeks en permanent beschikbaar btw-nummer, dus de makkelijkste manier is een vermelden op je website.

Zzp'ers hebben het druk

Als zzp'er heb je veel te doen en je moet ook nog zorgen dat de website in orde blijft. Wellicht dat ik kan helpen, want door een website goed op te zetten is het onderhouden ervan een stuk eenvoudiger. Neem contact met mij op en laat je adviseren.

Ronald van Dijk

Zorg dat je website betrouwbaar is

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.