Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Oplichters actief: Verkooptruc met domeinnamen

woensdag 17 oktober 2018   1 minuut  251 woorden
Ronald van Dijk verneemt met enige regelmaat van klanten dat de internet-criminelen nog steeds actief zijn.

Hoe werken de oplichters

Je wordt gebeld door een bedrijf (Trademark Office) dat zich bezighoudt met de controle op dubbele domeinnaam-registraties, of iets van gelijke strekking. Ze vertellen dat een nieuw bedrijf dezelfde domeinnaam als jou wil registreren, maar dan met een andere extensie. Dus als jij een .nl-domein hebt wil het andere bedrijf de .com-variant registreren. De persoon aan de telefoon geeft aan dat zij de mogelijkheid hebben de domeinnaam te registreren voordat het andere bedrijf dat doet.

Trap er niet in

Het is pure oplichterij, dus ga niet in op het voorstel van de telefonische verkoper. Vaak moet je direct voor 5 of 10 jaar de domeinnaam vastleggen tegen extreem hoge bedragen. Deze oplichterij is al enkele jaren aan de gang, dus blijkbaar trappen er toch mensen in deze oplichtingspraktijken.

SIDN en Avrotros Opgelicht

SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) werkte in oktober 2015 mee aan de uitzending van Avrotros Opgelicht over deze oplichting met domeinnamen. Bekijk de uitzendingen via de website van NPO Gemist.

Kassa - BNNVara

Het televisieprogramma Kassa van BNNVara heeft onlangs ook aandacht besteed aan het onderwerp. Bekijk de uitzendingen via de website van Kassa.

Veilig een domeinnaam registreren

Mocht je de domeinnaam toch willen vastleggen dat kan dit uiteraard ook bij Ronald van Dijk.
Ga nooit in op telefonische aanbiedingen, zeker niet als je gelijk moet beslissen.

Vragen over dit onderwerp

Voor vragen of meer informatie over deze vorm van oplichting kun je uiteraard contact opnemen.


Oplichters: Verkooptruc met domeinnamen
Met zijn snelheid, responstijd, meedenkendheid en klachtgerichtheid heeft Ronald indruk gemaakt en beveel ik hem van harte aan.
Anoek Duijndam (Fiduciam)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten