Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Een snelle start wordt nog veel belangrijker

Een snelle start wordt nog veel belangrijker

vrijdag 20 december 2019   2 minuten  410 woorden
Een optimale beleving voor gebruikers die op het internet surfen, dat is wat Google wil realiseren. De vele algoritmes van de zoekgigant dragen bij aan het krijgen van het beste zoekresultaat en daarmee aan een goede gebruikersbeleving. Maar ook het stimuleren tot het maken van betere websites is een onderdeel van een betere gebruikersbeleving.

Eerdere aanmoedigingen

Om de veiligheid te vergroten, heeft Google websites aangemoedigd een veilige https-verbinding te gebruiken. En de reden dat het merendeel van de websites nu responsive is, ofwel geschikt voor weergave via een smartphone, is ook te danken aan de Google. Sinds 2019 toont Google niet-mobielvriendelijke websites lager in de zoekresultaten, want gebruikers willen dat websites goed getoond worden op de smartphone.

Streven naar nog betere gebruikservaring

Sinds het ontstaan van Google Chrome is continu gewerkt aan de snelheid van de webbrowser. Maar om de gebruiker een optimale beleving te geven is Google ook afhankelijk van de websites die bezocht worden. Het zal je daarom niet verbazen dat trage websites het volgende doelwit zijn.
De volgende stap: snelheid

Aankondiging van Google

Via de officiƫle blog heeft Google aangekondigd websites die traag laden te stimuleren dit probleem op te lossen. Het Google-team gaat de komende tijd testen wat de beste manier is om gebruikers te informeren over de laadsnelheid. Enkele opties zijn een laadscherm (splash screen) en een kleurindicatie in de laadbalk. Er kan zelfs een indicatie bij de link naar trage websites komen.

Bezoekers informeren over laadsnelheid

Wat betekent dit concreet

Als jouw website door Google wordt beoordeeld als traag en er een waarschuwing wordt getoond, kan dit een afschrikkende werking hebben. Het gevolg: minder bezoekers op jouw website. Wacht daarom niet langer en controleer de status van jouw zakelijke website op PageSpeed Insight, een tool van Google. Jouw website is in orde als het eindcijfer in een groene cirkel staat.
Score van 90 of hoger

Wees voorbereid met een snelle website

Zorg dat je een snelle bedrijfswebsite hebt of laat bouwen. Op die manier loop je geen risico te dalen in de zoekresultaten van Google. Wist je dat websites die op de eerste pagina staan, ruim 90 procent van al het Google-verkeer krijgen. De positie van jouw website in de Google zoekresultaten is dus enorm belangrijk.

Ik help je graag, want dankzij ruim 21 jaar ervaring kan ik websites bouwen die bijzonder snel laden. Als ik daar mijn krachtige webhosting aan toevoeg, wordt het een mooi eindproduct. Wil je in gesprek over een snelle website, neem dan contact met mij op.

Ronald van Dijk

Een snelle start wordt nog veel belangrijker

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten