Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • In Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken

In Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken

dinsdag 26 januari 2021   1.5 minuut  340 woorden
Als je een ondernemer bent die diensten of producten aanbiedt voor heel Nederland, kun je je doelgroep uitbreiden met Vlaanderen. Want in het Belgische Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken.

7 miljoen potentiële klanten

In Vlaanderen (Vlaams Gewest) wonen ongeveer zeven miljoen mensen verdeeld over de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Ongeveer tachtig procent is 18 jaar of ouder. Net als in Nederland stijgt ook in België het aantal online aankopen. Steeds meer Belgen gebruiken hun smartphone tijdens het online shoppen. Het niveau is nog niet gelijk aan Nederland, maar er is duidelijk een inhaalslag gaande.
De dertiende Nederlandstalige provincie

Taalgebruik in België

In het Vlaamse deel van België zorgt tutoyeren net zoals in het Nederland voor een formele content, dus is het advies in schrijftaal gebruik te maken van je en jou. Maar er zijn ook verschillen. Een bekend voorbeeld is dat Vlamingen Contacteer ons gebruiken voor het Nederlandse Neem contact op.

Betaalwijze in België

Bancontact (vroeger bekend als Bancontact/Mister Cash) is naast Creditcard de populairste betaalmethode in België. Ruim 75 procent van de Belgen betaalt via deze betaalmethoden. Bancontact is bijna hetzelfde als iDEAL in Nederlanders. Belgische klanten die een bankrekening hebben bij AXA, Argenta, BNP Paribas Fortis, Bank J.Van Breda & C°, Belfius, BEOBANK, Bpost Bank, ING of VDK Spaarbank kunnen via Bancontact eenvoudig online betalingen verrichten. Het is dus van belang dat je Bancontact aanbiedt in je webshop. Neem contact op voor meer informatie over webshop betaaloplossingen in België.

Verzendkosten vs levertijd

Ook in België zijn de verzendkosten belangrijker dan de levertijd. Ongeveer zeventig procent van alle Belgen breekt de aankoop af bij te hoge verzendkosten. Ze wachten liever iets langer op de bestelling als daardoor de bezorgkosten lager zijn.

Belgische domeinnaam

Sinds 1989 is in België de .be-domeinnaam actief. Inmiddels zijn er ongeveer 1.7 miljoen .be-domeinnamen geregistreerd. Als de gewenste domeinnaam nog vrij is mag deze zonder beperkingen geregistreerd worden door Nederlandse ondernemers. Ik kan .be-domeinnamen registreren. Is jouw .be-domeinnaam nog vrij? Voor meer informatie over domeinregistratie mag je uiteraard contact met mij opnemen.

Ronald van Dijk

In Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten