Zichtbaar ondernemen
Ronald van Dijk
  • Home
  • Blog
  • In Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken

In Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken

woensdag 28 juni 2017   1 minuut  248 woorden
Als je een ondernemer bent die diensten of producten aanbiedt voor heel Nederland, kun je je doelgroep uitbreiden met Vlaanderen. Want in het Belgische Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken.

7 miljoen potentiële klanten

In Vlaanderen (Vlaams Gewest) wonen ongeveer 7 miljoen mensen in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. De Belgische klanten maken minder vaak gebruik van een smartphone voor online aankopen dan dat de Nederlanders dat doen.
De dertiende Nederlandstalige provincie

Taalgebruik in België

In het Vlaamse deel van België zorgt tutoyeren net zoals in het Nederland voor een formele content, dus is het advies in schrijftaal gebruik te maken van je en jou. Maar er zijn ook verschillen. Een bekend voorbeeld is dat Vlamingen Contacteer ons gebruiken voor het Nederlandse Neem contact op.

Betaalwijze in België

Bancontact (voorheen bekend als Bancontact/Mister Cash) is naast Creditcard de populairste betaalmethode in België. Belgische klanten die een bankrekening hebben bij Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank of VDK Spaarbank kunnen via Bancontact eenvoudig online betalingen verrichten. Het is dus van belang dat je Bancontact aanbiedt in je webshop. Neem contact op voor meer informatie over webshop betaaloplossingen in België.

Belgische domeinnaam

Sinds 1989 is in België de .be-domeinnaam actief. Inmiddels zijn er ruim 1.6 miljoen .be-domeinnamen geregistreerd. Als de gewenste domeinnaam nog vrij is mag deze zonder beperkingen geregistreerd worden door Nederlandse ondernemers. Ik kan .be-domeinnamen registreren. Is jouw .be-domeinnaam nog vrij? Voor meer informatie over domeinregistratie mag je uiteraard contact met mij opnemen.

Ronald van Dijk

In Vlaanderen wordt ook Nederlands gesproken

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD WebdevelopmentDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten