Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Terug in de tijd naar de start van mijn bedrijf

Terug in de tijd naar de oorsprong van mijn bedrijf

maandag 2 december 2019   3 minuten  637 woorden
Het was aan het eind van de jaren 90 dat ik mijn eerste domeinnaam registreerde. Al was dat makkelijker gezegd dan gedaan, want particulieren konden tot 2003 nog geen domeinnamen registreren. Mijn domeinnaam werd daarom op naam van de webhoster gezet en ik kon het gebruiken om ervaring op te doen in het bouwen van een website.

Aan de slag met HTML

Vervolgens ging ik aan de slag met HTML, want daarmee zou ik websites kunnen maken. Het duurde echter niet lang voordat ik ontdekte dat HTML (Hyper Text Markup Language, de naam zegt het eigenlijk al) niet meer doet dan platte tekst veranderen in goed leesbare content. De mogelijkheden waren beperkt en ik wilde meer.

Mogelijkheden toevoegen

Het toevoeging van de scripttaal PHP, was de sleutel tot meer mogelijkheden. Ik begon te experimenteren met het bouwen van dynamische webpagina's. Gelukkig waren er diverse internetfora over PHP waar ik tips en hulp kreeg, als ik weer eens tegen een probleem aan liep. En zo werd ik, door te blijven proberen en niet op te geven, steeds (vak)kundiger.

Bedrijfslogo uit 2003

Klaar voor de start

In 2003 was ik ervan overtuigd klaar te zijn voor het échte werk. Dat was het juiste moment om de domeinnaam ronaldvandijk.nl te registreren en te starten met het bouwen van mijn eigen zakelijke website. Daarna maakte ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel, toen nog in Nijmegen, om mijn bedrijf in te schrijven. De bedrijfsnaam Ronald van Dijk was geen goed idee volgens de KvK-medewerker, dus werd het op zijn advies Ronald van Dijk Webdesign.

Eerste betaalde opdracht

Al snel mocht ik, als partner van, de bedrijfswebsite bouwen voor het kinderdagverblijf waar mijn vrouw werkte. Mijn eerste betaalde website was een feit. We kunnen discussiëren of het door de bedrijfsslogan Ronald van Dijk Webdesign, ook voor uw website kwam, maar de tweede en derde website volgende snel. Er begon een mooie portfolio te ontstaan.

Steeds professioneler

In de jaren die volgende ging mijn kennis met stappen vooruit, waardoor ik nieuwe opdrachtgevers beter kon adviseren. De door mij gebouwde websites werden steeds mooier. Dit kwam door de samenwerkingen die ik aanging met grafisch vormgevers en fotografen. Ik werd steeds professioneler en het werd tijd om mijn bedrijfslogo aan te passen en te moderniseren. Het blauwe logo werd groen, met als gevolg dat mijn bedrijfswebsite ook een metamorfose nodig had en ook kreeg.

Bedrijfslogo uit 2008

Klanten snel voorzien van webhosting

Voor de webhosting was ik afhankelijk van verschillende webhostingbedrijven. Een tijdrovende klus om steeds weer geconfronteerd te worden met andere procedures en mogelijkheden. De oplossing voor dit probleem was een resellerovereenkomst met een goed hostingbedrijf. Vanaf dat moment kon ik klanten snel voorzien van een nieuwe domeinnaam en webhostingpakket.

Websitebouwer vs webdesigner

Het werd steeds duidelijker dat ik een websitebouwer ben, geen webdesigner. Ik ben de technische websitebouwer. Het design is het werk van de grafisch vormgever. En soms komt de opdrachtgever met ideeën over de vormgeving van de te bouwen website. De bedrijfsnaam Ronald van Dijk Webdesign, die op advies van de Kamer van Koophandel gekozen was, is daarom niet correct en moet aangepast worden.
Ronald van Dijk - RvD Webdevelopment

Zichtbaar ondernemen

Op dit moment gebruik ik mijn vakkennis om websites te bouwen die bijzonder snel laden. Als ik daar de krachtige webhosting aan toevoeg, is het een mooi eindproduct voor de opdrachtgever. Een veilige, snelle website wordt beter beoordeeld door Google. Websites die goed beoordeeld worden door Google, komen hoger in de zoekresultaten en zijn daardoor goed vindbaar. Het zal duidelijk zijn dat de oude bedrijfsslogan Ronald van Dijk Webdesign, ook voor uw website plaatsgemaakt heeft voor de nieuwe; Zichtbaar ondernemen.

September 2021: De afgelopen tijd is gebleken dat Webdevelopment een te technisch woord is, dus heb ik mijn bedrijfsnaam gewijzigd in "RvD Webhosting en Websites".
RvD Webhosting en Websites


Ronald van Dijk

Terug in de tijd naar de oorsprong van mijn bedrijf

Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten