Zichtbaar ondernemen
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Duurzaam ondernemen versterkt je marktpositie

Duurzaam ondernemen versterkt je marktpositie

donderdag 6 september 2018   1.5 minuut  368 woorden
Duurzaamheid is een belangrijk item geworden voor steeds meer mensen. We proberen op onze eigen manier de toekomst positieve te beïnvloeden. Dit doen we door ons afval te scheiden en recyclen, te kiezen voor energiezuinige ledverlichting, te rijden in een elektrische auto, het plaatsen van zonnepanelen op ons dak of het gebruik van groene energie (duurzame energiebronnen).

Massaal over op duurzaam ondernemen

Bedrijven stappen ook massaal over op duurzaam ondernemen. Ze ervaren dat ze hun positie in de markt ermee versterken. Maar ook zzp'ers en kleine ondernemingen kunnen dankzij eenvoudige oplossingen een steentje bijdragen aan het duurzaam ondernemerschap. Eén van deze oplossingen is het kiezen voor groene webhosting voor je zakelijke website. Dit is webhosting waarvoor de gebruikte energie afkomstig is uit 100% duurzame bronnen, zoals zon en wind. Deze vorm van energieopwekking veroorzaakt geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot, dus goed voor het milieu.

Datacenters verbruiken enorm veel energie

Een aanzienlijk deel van het energieverbruik in datacenters wordt door de webservers verbruikt, maar ook de nauwkeurige temperatuurregeling (die nodig is om de webservers onder optimale omstandigheden te laten functioneren) verbruikt veel energie. In 2015 gebruikten alle datacenters wereldwijd totaal ruim 400 terawatt, dat is 400 miljard watt. Daarmee kunnen ongeveer 3 miljoen Nederlanders een jaar lang van elektriciteit worden voorzien.

Klimaatconferentie Parijs

Om de klimaatverandering tegen te gaan werd in 2015 tijdens de klimaatconferentie in Parijs een klimaatakkoord bereikt. Ongeveer 200 deelnemende landen, waaronder Nederland, maakte afspraken om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en de opwarming van de aarde te verminderen.

Groene webhosting, Natuurlijk

Door gebruik te maken van een CO2-neutraal datacentrum met energiezuinige cloudservers (uitgerust met Low Voltage Processoren) die draaien op energie uit duurzame bronnen (100% groene energie), kan ik groene webhosting aanbieden. Het betreft een kwalitatief hoogwaardig datacenter (Tier 3+), dus je levert geen kwaliteit in voor het milieuvriendelijke.
Een CO2-neutraal datacenter

Dankzij de aangeboden groene webhosting kan ik een bijdrage leveren tot een duurzame wereld. Kies ook voor groene webhosting en draag mee bij het bestrijden van de opwarming van de aarde. Bekijk de specificaties van de betrouwbare groene webhosting-pakketten en stap direct over. Heb je nog vragen of wil je hulp bij de juiste keuze, neem dan gerust contact met mij op.

Ronald van Dijk

Duurzaam ondernemen versterkt je marktpositie

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten