Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Duurzaam ondernemen versterkt je marktpositie

Duurzaam ondernemen versterkt je marktpositie

dinsdag 4 oktober 2022   1.5 minuut  358 woorden
Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden voor steeds meer mensen. We proberen op onze eigen manier de toekomst positieve te beïnvloeden. Dit doen we door ons afval te scheiden en recyclen, te kiezen voor energiezuinige ledverlichting, te rijden in een elektrische auto, zonnepanelen te plaatsen of groene energie te gebruiken (duurzame energiebronnen).

Massaal over op duurzaam ondernemen

Bedrijven stappen ook massaal over op duurzaam ondernemen. Ze ervaren dat ze hun positie in de markt ermee versterken. En ook zzp'ers en kleine ondernemingen kunnen dankzij eenvoudige oplossingen een steentje bijdragen aan het duurzaam ondernemerschap. Een mogelijkheid is je zakelijke website te laten draaien op groene webhosting. Dit is webhosting waarvan de gebruikte energie afkomstig is uit 100% duurzame bronnen, zoals zon en wind. Dit veroorzaakt geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot, dus het is goed voor het milieu.

Datacenters verbruiken heel veel energie

Een groot deel van het energieverbruik in datacenters wordt door de webservers verbruikt, maar ook de nauwkeurige temperatuurregeling (die nodig is om de webservers onder optimale omstandigheden te laten functioneren) verbruikt veel energie. In 2020 gebruikten alle datacenters wereldwijd totaal 250 TWh, dat is 250 miljard wattuur. In Nederland wordt ruim 3 TWh verbruikt door datacenters, dat is ongeveer 3% van het Nederlandse stroomverbruik. (Bron: CBS)

Klimaatconferentie Parijs

Om de klimaatverandering tegen te gaan werd in 2015 tijdens de klimaatconferentie in Parijs een klimaatakkoord bereikt. Ongeveer 200 deelnemende landen (waaronder Nederland) hebben afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 terug te dringen.

Groene webhosting, Natuurlijk

Door gebruik te maken van een CO2-neutraal datacentrum met energiezuinige cloudservers (uitgerust met Low Voltage Processoren) die draaien op energie uit duurzame bronnen (100% groene energie), kan ik groene webhosting aanbieden. Het betreft een kwalitatief hoogwaardig datacenter (Tier 3+), dus je verliest geen kwaliteit voor deze milieuvriendelijke keuze.
Een CO2-neutraal datacenter

Dankzij de aangeboden groene webhosting kan ik een bijdrage leveren tot een duurzame wereld. Kies ook voor groene webhosting en draag mee bij het bestrijden van de opwarming van de aarde. Bekijk de specificaties van de betrouwbare groene webhosting-pakketten en stap direct over. Heb je nog vragen of wil je hulp bij de juiste keuze, neem dan gerust contact met me op.

Ronald van Dijk


Duurzaam ondernemen versterkt je marktpositie

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.