Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Ben jij een zelfstandige zonder website

donderdag 15 februari 2018   2 minuten  463 woorden
Als je een zelfstandig ondernemer bent, moet je ervoor zorgen dat je online zichtbaar bent. Klanten verwachten dat elke professionele onderneming een zakelijke website heeft die op zijn minst basisinformatie en contactgegevens levert. Als je die niet hebt is dat een gemiste kans.

Papieren telefoongids verdwijnt

De papieren telefoongids verdwijnt na 138 jaar. Dat betekent dat men jouw bedrijf online moet kunnen vinden. Dat kan natuurlijk via de online telefoongids, maar door middel van een zakelijke website heb je veel meer mogelijkheden je (toekomstige) klanten direct te informeren over jouw diensten en/of producten.

Dus mijn bedrijf heeft een website nodig?

Dat is een vraag die beantwoord wordt door jezelf af te vragen wat je doet als je;
 • een monteur nodig hebt voor je defecte wasmachine;
 • met je partner gezellig wil gaan uit eten;
 • een specialist zoekt op het gebied van social media;
 • een schoonheidspecialist in jouw regio zoekt.

Je zoekt via zoekmachine Google. En je bent zeker niet de enige, dus dien je ervoor te zorgen dat jouw onderneming goed vindbaar is via Google.

Feiten over Nederlanders

 • 97% heeft toegang tot het internet;
 • 78% zoekt een bedrijf online;
 • 90% koopt minimaal 1x per jaar online;
 • 10% doet wekelijks aankopen online;
 • 99% van de smartphone-gebruikers zoekt via Google.

Ben jij nog steeds een zelfstandige zonder website?

Website naast social media

Veel ondernemers maken gebruik van social media en dat is goed. Het gebruik van social media zonder website is echter niet voldoende. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een zakelijk Facebook profiel, wordt je niet gezien door klanten die geen Facebook hebben. Een bijkomend feit is dat je meer controle hebt over jouw website dan over social media. Facebook heeft onlangs bekend gemaakt dat berichten van bedrijvenpagina's beperkt worden weergegeven in de tijdlijn van gebruikers. Zorg er daarom voor dat je ook een zakelijke website hebt. Een website is door elke klant te bekijken.

Bedrijfsnaam als domeinnaam

Je kunt jouw bedrijfsnaam als webadres gebruiken, een zogeheten domeinnaam. De domeinnaam kun je gebruiken voor je zakelijke website en voor het ontvangen van zakelijk e-mailberichten. Een zakelijke domeinnaam helpt bij een goede vindbaarheid van je website en een professionele uitstraling van je e‑mailadres.

Ondernemers kiezen massaal .nl-domein

73% van de ondernemers in Nederland kiest een .nl-domeinnaam (bron: SIDN). Is de gewenste domeinnaam bezet, dan zoekt de ondernemer liever een alternatieve naam, dan dezelfde naam te registreren onder een andere extensie. Januari 2018 zijn er ruim 5.8 miljoen .nl-domeinnamen vastgelegd. Controleer of jouw domeinnaam beschikbaar is.

Ontwikkeling door Ronald van Dijk

Ondernemen kan niet meer zonder een goede website, toch heeft ruim 50% van de ondernemers geen website. Daarom een overzicht van 5 redenen waarom het verstandig is je zakelijke website te laten ontwikkelen door Ronald van Dijk.

 • Gebruiksvriendelijke websites
 • Snelle laadtijden
 • Responsive webdesign
 • Googlevriendelijke URL's
 • Eenvoudig beheerbaar

Wil je meer weten over de bouw van een zakelijke website? Neem contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Ben jij een zelfstandige zonder website

Hyperlinks in deze blog

Wij zijn superblij en erg tevreden met de nieuwe website.
Suzanne en Stanley Scholsberg (ByScholsberg)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten