Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
 • Home
 • Blog
 • Webhosting is geen vervelende kostenpost

Webhosting geen vervelende kostenpost

vrijdag 29 september 2017   3 minuten  578 woorden
De prijs voor de webhosting van een website wordt vaak gezien als vervelende kostenpost. En dat terwijl webhosting juist enorm belangrijk is voor een succesvolle website. Sterker nog; goede webhosting helpt enorm mee aan het succes van je website of webshop.

De waarde van webhosting

Goede webhosting is van onmisbaar belang voor het goed laten functioneren van je website. Het investeren in webhosting verdient zich zeker terug. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de veiligheid en een snelle laadtijd van je website.

Het belang van veiligheid

De veiligheid van je website is iets dat vaak onderschat wordt. Maar het is van groot belang om veel aandacht te besteden aan de veiligheid. Stel je eens voor wat de gevolgen zijn als je website gehackt wordt.

 • Onbereikbare website
  Als je website onbereikbaar is als gevolg van een hackersaanval, kan de bezoeker geen producten kopen in je webshop, of kan een klant niet lezen welke diensten je levert. Bezoekers gaan vervolgens naar de concurrent.
 • Daling in zoekresultaten
  Google merkt uiteraard ook dat je website gehackt is en zal je website direct niet meer weergeven in de zoekresultaten. Zelfs als de website weer hersteld is, zal de positie niet meer gelijk zijn aan voor de hackaanval.
 • Imagoschade
  Bezoekers die hebben gemerkt dat je website gehackt is, zullen niet snel terugkomen op je website. In het ergste geval zijn ze zelf slachtoffer geworden, bijvoorbeeld omdat de computer van de bezoeker besmet is geraakt als gevolg van het bezoek aan jouw gehackte website.

Stel je eens voor wat de gevolgen zijn als je website gehackt wordt

Voorkomen van downtime

Naast een aanval van een hacker, kan het down zijn van je website een technische oorzaak hebben. Denk hierbij aan een defect of overbelasting van de webserver. Dit kan een hele korte of in het ergste geval langdurig de toegang tot je website onderbreken, met alle problemen van dien.

Het belang van laadsnelheid

Laadsnelheid is de tijd die nodig is om de webpagina volledig op het beeldscherm van een bezoeker te tonen. Bezoekers hebben veel minder geduld dan enkele jaren geleden. In 2005 konden bezoekers nog 5 seconden wachten tot een website volledig was geladen. Tegenwoordig moet een website binnen 2 seconden geladen zijn. (Op een 3G verbinding is de norm 3 seconden).
Een snelle website heeft belangrijke voordelen.

 • Hogere klanttevredenheid
 • Hogere positie in Google
 • Langere bezoektijd
 • Meer omzet

Wat bied ik

Het leveren van betrouwbare snelle webhosting is een belangrijk onderdeel van mijn dienstverlening.

Wat kan de hostingprovider doen
 • aan veiligheid:

  Er wordt gebruik gemaakt van veilige serversoftware (PHP, Apache, Nginx, MySQL, etc) en uiteraard wordt deze software up-to-date gehouden. De firewall zorgt dat verkeer van én naar de webserver wordt beveiligd. En als extra service bied ik standaard bescherming tegen Brute Force aanvallen aan.
 • aan downtime:

  Het is onmogelijk een 100% (maar wel 99,999%) garantie te bieden dat er geen downtime zal plaatsvinden. Maar doordat alles dubbel is uitgevoerd zal de backup-server en/of backupverbinding de taken overnemen in het geval van een technisch mankement. Uiteraard wordt het volledige platform 24 uur per dag gemonitord, waardoor zeer snel ingegrepen kan worden. Vaak zelfs voordat er daadwerkelijk iets mis gaat.
 • aan snelheid:

  Dankzij het gebruik van SSD-schijven is de webhosting veel sneller dan aanbieders die gebruik maken van traditionele harde schijven. Ook het aanbieden van HTTP/2 en PHP 8.2 zorgt voor een snellere website. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de nieuwste servertechnieken en software.

Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen om het succes van jouw website te vergroten? Neem dan contact met mij op voor het juiste advies.

Ronald van DijkDit artikel is ook te vinden op LinkedIn.

Webhosting geen vervelende kostenpost

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten