Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
 • Home
 • Blog
 • Vakantieplannen? Bekijk deze checklist

Vakantieplannen? Bekijk deze checklist

maandag 11 december 2023   2.5 minuut  489 woorden
De vakantie staat voor de deur en dan trekken veel ondernemers erop uit. Bekijk de volgende handige tips om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen kan gaan genieten van je welverdiende vakantie.

 1. Afwezigheidsmelding voor e-mail

  Stel je afwezigheidsmelding in. Hierin geef je aan dat je bedrijf gesloten is of dat de werkzaamheden door een collega of zakenpartner worden overgenomen.
  Zorg ervoor dat de volgende punten in je afwezigheidsmelding staan;
  • De periode van afwezigheid.
  • De datum waarop je weer terug bent van vakantie.
  • De collega die jouw taken waarneemt.

 2. E-mailberichten lezen tijdens je vakantie

  Je kan overal je e-mail lezen, dus ook op vakantie. Sommige mensen gaan ervan uit (en verwachten) dat je bij dringende zaken gaat antwoorden. Als je je e-mail niet leest tijdens je welverdiende vakantie, zet dit dan duidelijk in je afwezigheidsmelding.

 3. Afwezigheidsmelding op je website

  Heb je erover nagedacht of je jouw afwezigheid op je website gaat vermelden. Bij webshops die tijdens de vakantieperiode geen producten uitleveren is het goed dit tijdig te melden. Dit voorkomt verrassingen bij je webshopbezoekers.

 4. Vermijd onveilige wifi op vakantie

  Als je een onbeveiligd wifi-netwerk gebruikt, is het risico aanwezig dat onbevoegden kunnen meekijken wat je op internet doet. Denk aan de wachtwoorden als je social media gebruikt, e-mail leest of gebruik maakt van internet bankieren. Hackers kunnen die gegevens gebruiken voor identiteitsfraude of transactiegegevens van online bankieren aanpassen.
  Openbare wifi-netwerken zijn onveilig. Maak daarom geen gebruik van wifi, maar kies voor het 4G/5G-netwerk. Een bijkomend voordeel is dat 5G sneller is dan de open wifi-netwerken.

 5. Bezoek alleen veilige websites

  Je doet er bovendien verstandig aan zoveel mogelijk (lees: altijd) van een versleutelde communicatie gebruik te maken. Website met een versleutelde communicatie zijn te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk en https voor de domeinnaam. Gelukkig neemt het aantal websites dat gebruik maakt van versleutelde communicatie (SSL) enorm toe.

 6. Beveilig ook je e-mail

  Om te zorgen dat je op vakantie je e-mailberichten veilig kan bekijken kun je een beveiligde verbinding instellen. Hiervoor kun je gebruik maken van de beveiligingsprotocollen SSL/TLS en STARTTLS.

 7. Bekijk verzonden e-mail van iPhone op laptop

  Bij het gebruik van het IMAP-protocol voor e-mail, kunnen ontvangen en verzonden e-mailberichten vanaf een iPhone ook bekeken worden via bijvoorbeeld een laptop of tablet. De verzonden e-mailberichten vanuit je iPhone zijn soms niet zichtbaar op bijvoorbeeld je tablet of laptop. Om dit goed te laten werken dient de naam van de map wel overeen te komen met de naam die IMAP gebruikt. Als dit niet het geval is kun je deze eenvoudig wijzigen in je iPhone of iPad.

  Open de Instellingen App en kies vervolgens Mail. Selecteer daar het gewenste e-mailaccount en klik Geavanceerd (onderaan). Kies in het postbussenoverzicht voor Verzonden. Je kan dan de juiste map kiezen waarin de verzonden e-mailberichten moeten worden opgeslagen. Vervolgens ga je terug naar Geavanceerd en terug naar Account, waar je de wijziging kan vastleggen met Gereed.

Ik wens je een hele fijne vakantie.

Ronald van Dijk

Vakantieplannen? Bekijk deze checklist

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.