Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Twitter daalt in populariteit

maandag 18 december 2017   1.5 minuut  301 woorden
Als je ervoor kies om op alle social media kanalen een account voor je onderneming te maken, heeft dit als consequentie dat je ze allemaal regelmatig moet blijven voorzien van nieuwe content. Bij social media is het namelijk belangrijk dat je zeer regelmatig nieuwe berichten of foto's plaatst. Als je de tijd niet hebt zal je een keuze moeten maken uit het ruime aanbod sociale netwerken.

De juiste keuze maken

Om een juiste keuze te maken uit één of meer sociale netwerken, is het van belang te weten wat de doelgroep van jouw onderneming gebruikt. Daarbij heeft niet elk netwerk dezelfde mogelijkheden. De doelgroep tot 40 jaar laat Twitter en Facebook links liggen en gebruikt massaal Youtube, Instagram en Snapchat. Facebook groeit met name onder de ouderen, maar heeft nog wel veel gebruikers.

Socialmedia gebruik

De tabel hieronder toont het dagelijks actieve gebruik per netwerk wereldwijd.
Wereldwijd gebruik socialmedia

Hoe actief is actief

Maar hoe actief de gebruikers daadwerkelijk zijn is onduidelijk. Een gebruiker kan alleen snel door de nieuwe berichten scrollen zonder deze daadwerkelijk te lezen. Aan deze zogenaamde actieve gebruikers heb je weinig tot niets.

Wel volgers, geen interactie

Met enige regelmatig zie ik dat een bedrijf veel volgers heeft, maar weinig tot geen interactie op berichten. Je mag verwachten dat bij ruim 1.000 volgers op Twitter of Facebook, de berichten leuk gevonden worden of reacties gegeven worden. Als dit niet het geval is, moet je serieus gaan nadenken of dat sociale netwerk nog de moeite waard is om zakelijk te blijven gebruiken.

Twitter nog aanhouden?

Als het je niet te veel tijd kost om zakelijk actief te zijn op Twitter, zou je het nog kunnen aanhouden. Maar mijn advies is er zeker een netwerk, zoals Instagram, bij te gaan gebruiken. Instagram is een populair netwerk dat blijft groeien, niet alleen onder de jongeren.

Twitter daalt in populariteit

Hyperlinks in deze blog

We krijgen veel positieve reacties over de website. Echt heel leuk.
Romee Driessen (Driessen Dressage Horses)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten