Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites

Soms is het licht niet groen

dinsdag 15 februari 2022   1.5 minuut  321 woorden
Iedere ondernemer wil een website die goed gevonden wordt. De vindbaarheid is afhankelijk van verschillende factoren. Sommige websites laten met groene en rode bolletjes zien of de webpagina geoptimaliseerd is voor Google. Dit werkt hetzelfde als bij een verkeerslicht. Bij het groene licht mag je doorrijden en een rood licht is stoppen. Ondanks dat iedereen het weet, houdt niet iedereen zich er aan. In het verkeer is dat onverstandig, maar bij zoekmachine optimalisatie is dat anders.

Online gevonden worden

Google bepaalt op basis van vele factoren op welke positie een webpagina wordt getoond. Enkele van deze factoren zijn bekend. Zo weten we dat het belangrijk is dat de webpagina snel wordt geladen. Veiligheid is ook belangrijk, dus een website met een SSL-certificaat scoort beter. Wat ook bekend is, is dat niemand precies weet wat ervoor zorgt dat een webpagina bovenaan in Google staat.

Rood licht negeren

De algoritmes van Google veranderen regelmatig. Sommige SEO-tools geven rood licht als er minder dan 300 worden op de webpagina staan. Om voor groen licht te zorgen is het mogelijk om extra tekst toe te voegen. Is dat verstandig? Ik vind van niet. Als de tekst op de webpagina duidelijk vertelt wat je wil vertellen is het goed. Wat wil je in de extra alinea nog meer vertellen? Nogmaals hetzelfde met andere woorden? Daar zitten bezoekers niet op te wachten.
Laat je niet gek maken door groene en rode bolletjes

Hoe moet het dan?

Google wil dat bezoekers via de zoekmachine vinden waarnaar ze zoeken. Als Google een bezoeker naar een trage website doorstuurt, is de bezoeker niet blij. Google heeft zijn werk dan niet goed gedaan. Je mag er daarom vanuit gaan dat de eisen die Google stelt hetzelfde zijn als die de bezoeker stelt. Dat moet je in gedachten houden bij het optimaliseren van je website.

Ik adviseer je graag

Voor vragen of advies kun je uiteraard contact met me opnemen.

Ronald van Dijk

Soms is het licht niet groen

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies


Een adblocker kan de werking van deze functie beïnvloeden.
Domeinnamen worden geregistreerd op jouw eigen (bedrijfs)naam.