Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Jouw bedrijfswebsite makkelijk vindbaar

donderdag 10 januari 2019   1.5 minuut  300 woorden
Stel je eens voor dat jouw zakelijke website voor jouw (potentiële) klanten heel makkelijk vindbaar is. Dankzij zoekmachine optimalisatie is dit scenario veel dichterbij dan je denkt. Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimalisation), is één van de goedkoopste manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Onder SEO verstaan we het optimaliseren van je website voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Organische zoekresultaten

Er zijn twee soorten zoekresultaten; de onbetaalde zoekresultaten en de betaalde zoekmachine advertenties. Bij zoekmachine optimalisatie zijn we alleen geïnteresseerd in onbetaalde zoekresultaten, ofwel organische resultaten. SEO is van belang voor de organische zoekresultaten.

Beter resultaat met SEO

Volgens cijfers van Google klikt ruim 40 procent van de smartphonegebruikers op een organisch zoekresultaat, tegen 2 procent die op een betaald (AdWords) resultaat klikt. Voor desktop- en laptopgebruikers liggen de waarde iets hoger, ruim 60 procent organisch tegen bijna 3 procent betaald.

Relevante content

De content op je website is een belangrijk punt. Uiteraard is de relevantie van groot belang, maar ook moet dubbele content worden vermeden.

  • Controleer je content op grammatica- en spelfouten
  • "Welkom op mijn website" is not done
  • Beperk het gebruik van uitroeptekens in je content

Snelheid is belangrijk

Volgens Google haakt 40% van de mobiele gebruikers af wanneer een webpagina niet binnen drie seconden geladen is. Ook door dat feit is snelheid een belangrijk onderdeel voor een goede positionering binnen Google.

Enkele redenen voor trage websites zijn;
  • Te grote afbeeldingen
  • Te veel plugins
  • Scriptfouten (W3C)
Jouw zakelijke website makkelijk vindbaar

Zoekmachine geoptimaliseerde website

De websites en webshops die gebouwd worden door Ronald van Dijk, zijn standaard geoptimaliseerd voor zoekmachine Google. Hierdoor profiteer je direct van een betere vindbaarheid en begin je met zichtbaar ondernemen.

Zorg dat klanten jouw website makkelijk vinden

Voor vragen over zoekmachine geoptimaliseerde websites kun je uiteraard contact opnemen met Ronald van Dijk.

Mijn domeinnaam was snel door Ronald geregistreerd.
Lisan Theunissen (Gastouder Heppie)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten