Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Het voorkomen van e-mail spoofing

donderdag 9 november 2017   1 minuut  205 woorden
Het was enige tijd geleden uitvoerig in het nieuws dat journalisten uit naam van politici e-mails konden versturen. Er waren geen maatregelen getroffen om e-mail spoofing te voorkomen.

Wat is e-mail spoofing

E-mail spoofing is het versturen van e-mailberichten waarbij het e‑mailadres van de afzender wordt vervalst. Een voorbeeld daarvan is een phishingmail die lijkt af te komen van je bank. Hierin wordt gevraagd op een link te klikken waarna je moet inloggen op je bankaccount. Als je dit doet kom je op een nagemaakte inlogpagina van de bank, waardoor de ingevoerde inloggegevens in verkeerde handen komen.

Voorkom e-mail spoofing

Het e-mailprotocol is standaard niet beveiligd tegen het vervalsen van een e‑mailadres. Er dient dus een beveiliging worden ingesteld om ongeoorloofd gebruik van je e‑mailadres te voorkomen. SPF (Sender Policy Framework) is een technische oplossing (aanpassing in de DNS) die speciaal bedacht is om spam te voorkomen door het e‑mailadres te valideren.

Hoe werkt SPF

SPF controleert of de verzender namens het e‑mailadres een e-mailbericht mag versturen. De ontvangende mailserver zal op basis van het SPF-record besluiten een e-mailbericht door te laten, te markeren als onveilig of volledig te weigeren.

Meer weten over SPF

Voor meer informatie over SPF kun je contact opnemen met Ronald van Dijk.
Mijn webshop is een stuk sneller geworden. Fantastisch.
Philomijn Eijssen (PHILOMIJN)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten