Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Het goed inzetten van linkbuilding

Het goed inzetten van linkbuilding

dinsdag 28 november 2017   1.5 minuut  320 woorden
Met enige regelmaat ontvang ik verzoeken tot samenwerking middels linkbuilding (linkruil). Waarschijnlijk ontvang jij deze verzoeken ook, dus is het tijd een blog te schrijven over dit onderwerp.

Wat is linkbuilding

Linkbuilding (een onderdeel van zoekmachine optimalisatie, ofwel seo) is het genereren van links vanaf externe website naar je eigen website. Het doel zou zijn een hogere waardering voor een zoekmachine te behalen.

Waarom Linkbuilding

Linkbuilding kan zorgen voor extra bezoekers op je website. Daarnaast wordt de positie van je website binnen zoekmachine Google mede bepaald door het aantal verwijzingen naar jouw website. Het kan daarom van belang zijn dat er veel andere website naar jouw website linken.

Dus linkbuilding is altijd goed

Om een antwoord te geven op deze vraag is het belangrijk de visie van zoekmachine Google uit te leggen. Want Google is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Google wil dat bezoekers van de zoekmachine vinden wat ze zoeken, vandaar dat (na de Penguin-update van Google) extra streng wordt gelet op de linkbuilding activiteiten van websites.

Wat is goede linkbuilding

Vóór de Penguin-update (het Pagerank-tijdperk) werd er alleen gekeken naar het aantal links naar je website, maar nu is het van belang of de links betrekking hebben op jouw website. Waarom zou een website die babykleding verkoopt een link plaatsen naar een website van een tattooshop en andersom (AB linken). Een link vanuit een website met dezelfde branche heeft veel meer waarde.

Penalty van Google

Je loopt het risico een penalty van Google te krijgen als er vermoeden is dat het georganiseerde linkbuilding betreft. Om deze kans kleiner te maken kun je kiezen voor een ABC-linkruil met bedrijven in dezelfde branche. Bij een ABC-linkruil verwijst website A naar website B, website B naar website C en website C naar website A.

Meer over linkbuilding?

Voor vragen over linkbuilding of informatie met betrekking tot het inzetten van linkbuilding kun je uiteraard contact met mij opnemen.

Ronald van Dijk

Het goed inzetten van linkbuilding

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten