Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
 • Home
 • Blog
 • Enkele tips om je website te verbeteren

Enkele tips om je website te verbeteren

donderdag 30 september 2021   1.5 minuut  376 woorden
Het wordt kouder en natter buiten, dus de herfst is begonnen. Het vierde kwartaal is voor veel bedrijven de laatste kans het jaar succesvol af te sluiten. Daarbij is de website van je bedrijf een belangrijk onderdeel, dus zorg ervoor dat je website helemaal in orde is.
Ik heb enkele aandachtspunten voor je op een rij gezet.

 1. Zorg voor rust

  In de meeste beheersystemen van websites is de mogelijkheid om van alles met je tekst te doen. Denk aan bold, cursief, onderstreept, maar ook diversen kleuren en letterformaten. Als we dit allemaal in één tekst gebruiken is dat erg onrustig en onoverzichtelijk. Beperk het gebruik van al deze mogelijkheden om de rust te bewaren. Maak van je website geen kermis.

 2. Spelfouten en slechte grammatica

  Het correct toepassen van de grammaticaregels en het voorkomen van spelfouten in de content op je website is belangrijk. Een website met grammatica- of spelfouten wordt door zoekmachine Google slechter beoordeeld en heeft daarmee een negatieve invloed op de positie in de zoekresultaten.

 3. Misbruik van hoofdletters

  Onderzoek leert ons dat websitebezoekers langzamer lezen (en het in sommige gevallen irriteert) als de tekst op je website voorzien is van woorden of zinnen in hoofdletters. We hebben allemaal op school geleerd wanneer we een hoofdletter gebruiken. Pas deze kennis toe bij het schrijven van teksten voor je website.

 4. Verwijder uitroeptekens

  En ander veelvoorkomend probleem is het overmatig gebruik van uitroeptekens. Er zijn nog te veel websites die volstaan met uitroeptekens. Ik heb ook websiteteksten gezien waarbij achter elke zin een uitroepteken staat. Dit is enorm storend. Laten we er gewoon mee stoppen.

 5. Voorkom vaktermen

  Bij het schrijven van de teksten voor je website moet je rekening houden met de kennis van de bezoekers. Het is begrijpelijk dat je zelf veel weet van de diensten of producten die jouw bedrijf biedt, maar je bezoekers zijn niet altijd goed thuis in de vaktermen. Bezoekers klikken niet snel op een knop met de naam "Triggerpoint therapie", maar wel op "Pijnlijke spieren". Dus voorkom het gebruik van vaktermen of leg ze uit in duidelijke (eenvoudige) taal.

Nog meer tips

Wil je nog meer tip en informatie voor je website? Bekijk de vijftien SEO tips voor je website. Uiteraard mag je met vragen ook contact met me opnemen.

Ronald van Dijk

Enkele tips om je website te verbeteren

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten