Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

dinsdag 28 januari 2020   1.5 minuut  331 woorden
Onze hersenen verwerken informatie uit afbeelding 10 maal sneller dan dezelfde informatie in tekst. Bovendien onthouden we ongeveer 80 procent van wat we zien en maar 20 procent van wat we lezen. Je kan afbeeldingen inzetten om sfeer te creëren of om de content te versterken. En als een lang stuk tekst wordt onderbroken met een afbeelding, verbetert dit het leescomfort. Kortom, redenen genoeg om met visuele content te werken.
Visuele content werkt zichtbaar beter

Het gebruik van afbeelding op je website

Als je beeldmateriaal nodig hebt voor je website kan je dit eenvoudig van het internet halen. Maar is dit verstandig? Nee, want de kans is groot dat er auteursrecht rust op de door jou gekozen afbeelding. En dankzij geavanceerde software om illegale gedownloade afbeeldingen op te sporen, kun je rekenen op een fikse boete.

De oplossingen

Om zonder risico op hoge boetes, mooie afbeeldingen te kunnen plaatsen op je website of socialmedia-kanalen heb je betere mogelijkheden;

  • Beelden kopen

    Mooie scherpe beelden kan je kopen bij commerciële beeldbanken zoals bijvoorbeeld 123RF, iStock of Shutterstock. Het is soms even zoeken, maar met de juiste zoektermen is er mooi beeldmateriaal te vinden.

  • Beelden laten maken

    Door te investeren in een professionele fotograaf krijg je het allerbeste resultaat, namelijk authentieke beelden. Een ander voordeel is dat een fotograaf dat beeld kan maken wat je in gedachten hebt.

Uitsluitend voor redactioneel gebruik

Dit betekent dat het materiaal niet voor commerciële doeleinden gebruikt mag worden. Het kunnen beelden zijn van bekende handelsmerken of bekende mensen. Bij commerciële beeldbanken wordt aangegeven als een beeld uitsluitend voor redactionele doeleinde gebruikt mag worden. Als je beelden laat maken door een fotograaf en deze laat weten waarvoor ze gebruikt worden, hoef je je geen zorgen te maken.

Tip om af te sluiten

Je website wordt traag als er te veel of te zware afbeeldingen op staan. Probeer dit daarom te beperken. Voor tips over het gebruik van afbeeldingen op je website kun je contact met mij opnemen.

Ronald van Dijk

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten