Al meer dan 20 jaar
Webhosting en Websites
  • Home
  • Blog
  • Dankzij HTTP/2 wordt je website sneller

Dankzij HTTP/2 wordt je website sneller

donderdag 5 april 2018   2 minuten  411 woorden
Veel bezoekers verlaten je website direct als deze niet snel geladen is. De kans om bezoekers te informeren over je diensten of producten is daarmee direct verloren. Het is daarom van groot belang ervoor te zorgen dat je website snel wordt geladen.

Snelle doorstroming tussen webserver en webbrowser

Er is winst te behalen in snelheid door de communicatie tussen een webbrowser (zoals bijvoorbeeld Google Chrome) en de webserver te verbeteren. Het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) is voor deze communicatie verantwoordelijk. Je gebruikt dit protocol dus, zonder extra inspanning, bij het surfen op het internet.

Probleem van HTTP/1.1

Het grote probleem van HTTP/1.1 is dat het één verzoek per verbinding kan afhandelen. Als een website 15 bestanden nodig heeft, moet er 15 keer een verbinding moet worden gemaakt. Het opzetten van een verbinding kost tijd en veroorzaakt vertraging bij het laden van de pagina. Daarbij is het aantal verbindingen dat de browser tegelijk kan maken beperkt. Daardoor kan het relatief lang duren voordat een webpagina volledig geladen is.

HTTP/2 voorkomt filevorming

HTTP/2 (de nieuwe versie van HTTP) is een project van Google met als voornaamste doel websites sneller te laten laden (3% tot 15% sneller). HTTP/2 voorkomt een file van bestanden die naar de browser willen. Dit wordt gerealiseerd door multiplexing, een techniek waarbij alle verzoeken samengevoegd worden en in één verbinding naar de browser worden verstuurd.
Geen filevorming meer

Ondersteuning door moderne webbrowsers

In 2015 is HTTP/2 een erkende standaard geworden die vanaf eind 2016 door alle moderne webbrowsers wordt ondersteund. Als de webbrowser geen ondersteuning heeft voor HTTP/2, blijft de communicatie via het (oude) HTTP/1.1 protocol lopen. Google Chrome en Mozilla FireFox (samen een wereldwijd marktaandeel van 72%) stellen het gebruik van een SSL-certificaat verplicht om te kunnen profiteren van het HTTP/2 protocol.

De volgende browsers ondersteunen HTTP/2;
  • Google Chrome - vanaf versie 41
  • Mozilla Firefox - vanaf versie 36
  • Microsoft Edge - vanaf versie 12
  • Opera - vanaf versie 28

Geen handeling vereist door bezoekers

De bezoekers van je website hoeven geen speciale handeling uit te voeren om de communicatie via HTTP/2 te laten verlopen. Ze genieten direct van de snellere laadtijden van alle webpagina's van je website.

De voordelen van HTTP/2

  • Website laadt sneller
  • Hogere veiligheid
  • Compatible met moderne browsers

Snelle webhosting met HTTP/2

Het betrouwbare L hostingpakket is (samen met het veilige SSL-certificaat) voorzien van het nieuwe HTTP/2 protocol. Dus dankzij het L hostingpakket wordt je website nog sneller geladen worden. Wil je meer informatie over het L hostingpakket, neem dan contact met mij op.

Ronald van Dijk

Dankzij HTTP/2 wordt je website sneller

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten