Zichtbaar ondernemen
Ronald van Dijk
 • Home
 • Blog
 • Website tips voor het laatste kwartaal

Website tips voor het laatste kwartaal

zondag 23 september 2018   2 minuten  385 woorden
De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat het laatste kwartaal in zicht is. Dit kwartaal is voor veel bedrijven de laatste kans het jaar succesvol af te sluiten. Daarbij is de website van je bedrijf een belangrijk onderdeel, dus zorg ervoor dat je website helemaal in orde is.
Ik heb enkele aandachtspunten voor je op een rij gezet.

 1. Zorg voor rust

  In de meeste beheersystemen van websites is de mogelijkheid om van alles met je tekst te doen. Denk hierbij aan het bold, cursief, onderstreept, maar ook diversen kleuren en letterformaten. Als we dit allemaal in één tekst gebruiken, is dat erg onrustig en onoverzichtelijk. Beperk het gebruik van al deze mogelijkheden om de rust te bewaren. Je website is geen kermis.

 2. Spelfouten en slechte grammatica

  Het correct toepassen van de grammatica-regels en het voorkomen van spelfouten in de content op je website is belangrijk. Een website met grammatica- of spelfouten wordt door zoekmachine Google slechter beoordeeld en heeft daarmee een negatieve invloed op de positie in de zoekresultaten.

 3. Misbruik van hoofdletters

  Onderzoek leert ons dat websitebezoekers langzamer lezen (en het in sommige gevallen irriteert) als de tekst op je website voorzien is van woorden of zinnen in hoofdletters. We hebben allemaal op school geleerd wanneer we een hoofdletter gebruiken. Pas deze kennis dan ook toe bij het schrijven van teksten voor je website.

 4. Verwijder uitroeptekens

  En ander veel voorkomend probleem is het overmatig gebruik van uitroeptekens. Er zijn nog te veel websites die volstaan met uitroeptekens. Ik heb ook websiteteksten gezien waarbij achter elke zin een uitroepteken staat. Dit is enorm storend. Laten we er gewoon mee stoppen.

 5. Voorkom vaktermen

  Bij het schrijven van de teksten voor je website dien je rekening te houden met de kennis van de bezoekers. Het is begrijpelijk dat je zelf veel weet van de diensten of producten die jouw bedrijf biedt, maar je bezoekers zijn niet altijd goed thuis in deze vaktermen. Bezoekers klikken niet snel op een button met de naam "Triggerpoint therapie", maar wel op "Pijnlijke spieren". Dus voorkom het gebruik van vaktermen of leg ze uit in duidelijke (eenvoudige) taal.

Nog meer tips

Wil je nog meer tip en informatie voor je website? Bekijk de vijftien seo tips voor je website. Uiteraard kun je voor vragen ook contact met mij opnemen.

Ronald van Dijk

Website tips voor het laatste kwartaal

Hyperlinks in deze blog


Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD WebdevelopmentDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten