Zichtbaar ondernemen
Webhosting en Websites
 • Home
 • Blog
 • Stappenplan zorgeloos op (ski)vakantie

Stappenplan zorgeloos op (ski)vakantie

zondag 27 februari 2022   1 minuut  280 woorden
De wintersportperiode is weer aangebroken. Als jij ook gaat genieten van je welverdiende sportieve (ski)vakantie, zijn er enkele zaken die je nog even moet regelen voordat je vertrekt.

 1. Afwezigheidsmelding voor e-mail

  Je hebt de mogelijkheid een automatische afwezigheidsmelding in te stellen. Hierin geef je aan dat je onderneming gesloten is of dat je werkzaamheden door een collega of zakenpartner worden overgenomen.
  Zorg ervoor dat de volgende punten in je afwezigheidsmelding staan;
  • De periode van afwezigheid.
  • De datum waarop je weer terug bent van (ski)vakantie.
  • De collega die je taken waarneemt.

 2. E-mailberichten lezen tijdens je wintersportvakantie

  Je kan overal je e-mail lezen via de webmail. (Vergeet niet de inlogcodes voor de webmail mee te nemen op wintersportvakantie). Sommige mensen gaan ervan uit (en verwachten) dat je bij dringende zaken gaat antwoorden. Als je je e-mail niet leest tijdens je welverdiende (ski)vakantie, zet dit dan duidelijk in je afwezigheidsmelding.

 3. Afwezigheidsmelding op je website

  Heb je erover nagedacht of je jouw afwezigheid op je website gaat vermelden. Bij webshops die tijdens de vakantieperiode geen producten uitleveren is het goed dit tijdig te melden. Dit voorkomt verrassingen bij je webshopbezoekers.

 4. Gebruik geen onveilige wifi op vakantie

  Bij het gebruik van een onbeveiligd wifi-netwerk loop je het risico dat onbevoegden meekijken met wat je doet op internet. Denk daarbij aan de wachtwoorden die je gebruikt als je je e-mailberichten leest, social media gebruikt of overschrijvingen doet via internet bankieren. Hackers kunnen die gegevens gebruiken voor identiteitsfraude en bijvoorbeeld transactiegegevens van online bankieren aanpassen.
  Openbare wifi-netwerken zijn onveilig. Maak dus geen gebruik van onbeveiligd wifi, maar kies voor het 4G/5G-netwerk. Een bijkomend voordeel is dat 5G sneller is dan de open wifi-netwerken.

Fijne vakantie

Ronald van Dijk

Stappenplan zorgeloos op (ski)vakantie

Stel mij je vraag
Ik geef je graag goed advies

Ja, stuur mij automatisch inspirerende content


RvD Webhosting en WebsitesDe ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor het gevraagde contact.
Lees de privacyverklaring voor meer informatie.
Tevreden klanten