De browser die je gebruikt heeft geen JavaScript ondersteuning.
Zichtbaar ondernemen
Zichtbaar ondernemen

Bescherm jezelf tegen internetgevaren

dinsdag 6 februari 2018   2 minuten  467 woorden
De webhosting van RvD zorgt voor een optimale bescherming van je website of webshop. Maar je kunt zelf ook veel doen om het internet veilig te kunnen gebruiken. Denk daarbij aan het gebruik van goede wachtwoorden, het up-to-date houden van de software op je computer, tablet en smartphone en het herkennen van phishingmail.

Wat is een phishingmail

Met een phishingmail lokken internetcriminelen je naar een vals internetadres, waarop je wordt verzocht je bank- en privégegevens (inlogcodes/pincode) te vermelden. Je krijgt bijvoorbeeld een e-mail dat er iets mis is met je bankrekening en dat er controle moet plaatsvinden. In deze mails, of daarna per telefoon, doen de internetcriminelen zich voor als medewerker van jouw bank. Met de verkregen gegevens plunderen de internetcriminelen je bankrekening.

Geef nooit je inlogcode of pincode

Een bank vraagt nooit om je bank- of privégegevens via e-mail. Reageer daarom nooit op e-mails waarin om je inlogcode of pincode wordt gevraagd. Als je een phishingmail ontvangt, verwijder deze dan direct. Klik nooit op een link in de e-mail.

Voorlichtingsvideo Alert Online

Bescherm je pc tegen ransomware

Ransomware, een chantagemethode op internet door middel van malware, is een groeiend probleem. Europese politiedienst Europol heeft de website No More Ransom gelanceerd waar slachtoffers software kunnen downloaden om de geblokkeerde bestanden terug te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om het risico van besmetting te verkleinen is het van groot belang je computer, tablet en smartphone up-to-date te houden en regelmatig een back-up te maken van je bestanden.

  • Installeer antivirus-software
  • Update je besturingssysteem en software
  • Backup je bestanden

Brute Force kans verkleinen

Het doel van een Brute Force aanval is om het wachtwoord en de gebruikersnaam van je website of webshop te achterhalen. Hiermee krijgen de internetcriminelen toegang tot je website. Met een automatisch script proberen internetcriminelen eindeloos allerlei verschillende karaktervariaties totdat ze je wachtwoord én gebruikersnaam achterhaald hebben.

Maak het moeilijk

Het is dus van groot belang om het de internetcriminelen zo moeilijk mogelijk te maken. Dat doe je door de standaard inlognaam 'admin' te veranderen, anders hebben de internetcriminelen de helft van je inlogcombinatie al in handen. Gebruik een moeilijk te kraken wachtwoord om Brute Force aanvallen te voorkomen. Als het wachtwoord uit 9 karakters bestaat, heeft een internetcrimineel 20 jaar nodig om alle mogelijke combinaties te proberen.

De tabel toont het aantal karakters, met het aantal combinaties dat daarmee gemaakt kan worden, met de tijd die nodig is voor een succesvolle Brute Force aanval.
Maak het internetcriminelen moeilijker

Zijn jouw wachtwoorden veilig?

"123456" en "password" zijn net als de voorgaande jaren de meest gebruikte wachtwoorden. Met onveilige wachtwoorden vergroot je de risico's om slachtoffer te worden van internetcriminaliteit. Een veilig wachtwoord is minimaal 8 karakters lang en bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en een teken (&, # of @). En het is aan te raden je wachtwoorden met enige regelmaat te wijzigen.
We krijgen veel positieve reacties over de website. Echt heel leuk.
Romee Driessen (Driessen Dressage Horses)RvD Webdevelopment krijgt een 9 van 10
gebaseerd op 46 beoordelingen.
Tevreden klanten